New year, new you – hvordan går det så langt?

21. januar 2016 | Smoothies & Juice/inneholder reklame for Alpro/

 

Vi nærmer oss nå slutten av januar og alt nå kan jeg se på jobben at nyttårseffekten begynner å dabbe av. Og det er så synd! Men nå er ikke tiden for å gi opp! Hvis ting ikke gikk helt etter planen, ta heller et steg tilbake, se på hva som funket, hva som ikke funket og legg en ny plan! Og når du legger denne nye planen ha fokus på 3 små ting:

1. Realistiske forventninger

2. Ha fokus på de tingene du ønsker å tilfør livet ditt. De tingene som du føler vil være positive for deg.

3. Tålmodighet! 

Ikke mist motivasjon på grunn av den tiden det tar å nå målet, tiden går jo uansett hva du gjør. Så hva vil du bruke tiden din på? Å jobbe mot målet ditt eller tusle tilbake til start og prøve igjen en annen gang?

 

Personlig gikk jeg inn i det nye året med et forsett om å bli flinkere til å spise frukt og grønt! Dere som følger meg på snapchat må tidvis holde ut med å være min egen lille kostholdsdagbok.

Dagens 1, dagens 2 osv. Ja du kan le, men man skal ikke undervurdere effekten av sosiale medier som motivasjonsfaktor.

Jeg har satt meg som mål å spise minst 500 gram plantebasert mat om dagen. Da tenker jeg alt fra grønnsaker, bær, nøtter, frukt og ferdige produkter laget på disse.

Hvorfor?

Den største grunnen er helt klart nok næring. Et eple, noen nøtter og grønnsaker til middag er i minste laget om man vil være sikker på at kroppen får i seg det den trenger av vitaminer og mineraler.

På sikt skulle jeg ønske at jeg kunne bli flinkere til å lage plantebasert mat.

Visste du at om du går over til å spise en vegetar middag i uka så reduserer du ditt CO2 utslipp med 170 kg i året!
Hvis alle nordmenn gjør dette tilsvarer det utslippet til 360.000 biler! Så jeg tror faktisk at dette skal bli mitt neste mål.

 

For å nå målene om mine 500 gram grønt om dagen har jeg forelsket meg helt i produktene fra Alpro. 

Kokosmelk til gryteretter, soya sjokoladepudding til kveldskos, mandel og bananshake etter trening og sist men ikke minst smoothies!Denne grønne saken har vært en favoritt 
lenge!

 

For å lage den trenger du:

 

1 liten banan

1/2 avokado

1 god neve spinat

 

3 ss Alpro plantebaserte, alternativ til vaniljeyoghurt

Alpro mandeldrikke til ønsket konsistens

Alt blendes eller moses med en stavmikser.

Jeg har pyntet min med hjemmelaget sjokoladegranola, bringebær og blåbær. MOMS!

Går du inn på instagramprofilen min i kveld så finner du er spennende konkurranse! Fem heldige vinnere får Alpro sitt «new year new you» kit, og en kan i tillegg vinne en flott blender fra KitchenAid!  

Stort Smil

Desiree

 


21. januar 2016 | Smoothies & Juice

Kommentarer (3)

  1. Tror det viktigste er å ha realistiske mål, oppnå små mål , et om gangen. Tror både trening og kost blir mer holbart. Selv trener jeg 4 ganger i uken og oppnår stadig disse små målene.

  2. Produksjon av mandelmelk er skikkelig miljøversting!!! Blir spesielt å reklamere for dette samtidig som du fronter at plantekost er mer miljøvennlig.. Ellers TOPP blogg!!!! Bare gjør ordentlig research før du sier at noe er både miljøvennlig og sunt..

  3. Lind: Skriver ikke at mandelmelk er miljøvennlig, skriver at å spise en plantefri middag en dag i uka er miljøvennlig 🙂 Ellers så kan du gå inn på Alpro sine hjemmesider å lese om hvordan de fremstiller deres produkter der 🙂

Comments are closed.