Når treningslysten forsvinner

13. oktober 2015 | Motivasjon

Siden jeg var 22 har treningsbransjen hvert min faste arbeidsplass. Hver eneste arbeidsdag har hatt innslag av trening, treningsglede og motivasjon. Det har egentlig ikke hvert noe jeg har trengt å tenke over – overhode.

Etter over 9 år som instruktør med mellom 5 og 15 saltimer i uka har «egentrening» aldri hvert noe jeg har trengt å finne tid, lyst eller motivasjon til. Så sluttet jeg som fast instruktør, i april i år, og et helt sett med nye utfordringer møtte meg!

For vet du hva?

Jeg hadde faktisk ikke spesielt lyst til å trene?!?

Treningslysten var borte, og jeg har aldri hatt noe annet mål eller motivasjon med trening enn nettopp lyst!

Så ikke bare var lysten borte, men også motivasjonen og målet med treningen – lyst!


Houston we have a problem!

 


For hva gjør man når man ikke har lyst eller motivasjon til å trene?

 


Det første man gjør er så klart å prøve å finne tilbake til treningslysten, finne noe man synes er gøy!

For meg fungerte det litt sporadisk. Det var lite jeg syntes var gøy før det faktisk var gjort.

 


Innse at dette faktisk er noe man må gjøre.

Var det som oftest  fikk meg på trening, for jeg vet at trening er noe man må gjøre. Og jeg har vel aldri angret på at jeg har trent? Har du?

 


Treningsvenner <3

Er nok det som har holdt min form oppe gjennom denne sommeren og høsten. En ting er at det er veldig deilig å trene sammen med noen, men mine får meg også på trening når vi ikke skal trene sammen. 

 


Belønning.

Har jeg aldri hvert så god på, rett og slett fordi jeg forventer av meg selv at trening skal være like naturlig som å pusse tenner. Men kanskje jeg skulle innført et lite belønningssystem for hver gang jeg har fullført ukas planlagte økter. Jooooo, det kan jeg.

 


Nye mål.

Jeg har alltid hvert aktiv, men aldri hvert spesielt opptatt av resultater eller mål. Men etter helgens løp i Kollen har jeg virkelig fått smaken for denne formen for motivasjon!

Faktisk så mye at jeg lurer på om ikke jeg her har funnet veien tilbake til treningslysten! 

<3

 

Hva er din strategi når lyst og motivasjon skranter?

 

-Desiree

 

 


13. oktober 2015 | Motivasjon

Kommentarer (6)

  1. Det hender jeg kjøper nye og freshe treningsklær! hjelper meg mye 🙂 Eller det å teste ut nye treningsformer, ikke stue seg inn på et treningssenter hele uken hver eneste uka, man må fornye omgivelsene litt 🙂 Og høsten er min tid til å dra på toppturer og å komme seg ut i tillegg til at det er en god treningsform 🙂 Nå trener jeg for det meste alene da jeg har mange late venner:p hehe.. Har også en sønn på 6 som elsker barnepassen på treningssenteret som spør hver dag om vi ikke skal reise å trene litt! Så hjelper jo det å at man ikke får dårlig samvittighet for å bruke 1 time av dagen på trening isteden for på barnet når man er alenemor 🙂

  2. HeiJeg har dessverre ingen tips for å finne igjen motivasjon.. jeg har derimot et spørsmål til deg, hehe…Jeg får nesten alltid migrene etter eller under trening.. hva kan det komme av? Og har du noen tips til hvordan jeg kan forebygge/unngå det?Jeg trener helt «vanlig», ca tre ganger i uken og har gym på skolen i tillegg. Jeg bruker mye intervalltrening og trener styrke. Ellers passer jeg på å drikke nok og få i meg nok og næringsrik mat. Så jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal bli plaget sånn med migrenen.

  3. Helene: Om man har migrene så kommer jo dette gjerne når man anstrenger seg.. Ville snakket med legen min om jeg var deg 🙂

  4. Hei! Jeg er også instruktør på kveldstid her hjemme på bygda. Mitt spørsmål er hvordan du klarer å gjennomføre mellom 5 og 15 saltimer i uka? DET er imponerende!

Comments are closed.