Når alt går til h***ete!

11. februar 2017 | Motivasjon

Ikke mye sunn mat og treng fra denne damen denne helgen, men hva skal man si? Livet kom i veien? Det skjer ikke ofte, men det skjer. Og jeg tenkte jeg skulle benytte den anledningen til å skrive ett lite oppfølgningsinnlegg til en del spørsmål jeg fikk etter innlegget Jenta på 29 kilo.

Man ville kanskje tro at mange kom med spørsmål om dette å bli frisk fra en spiseforstyrrelse, men de fleste kom med spørsmål om hvordan håndtere kriser i livet generelt.

Jeg må få lov til å innrømme at jeg en gang i blant føler at livet har gitt med en shitty hand! Jeg føler det ikke , men jeg har helt klart tenkt tanken en del ganger… For hvilke «kriser» er det vi kan møte på i livet som virkelig snur alt på hode uten at vi selv føler at vi har noen som helst kontroll over situasjonen, uten at vi har noe valg?!

Vel, la oss ta det i tilfeldig rekkefølge:

Samlivsbrudd? Check

Samlivsbrudd med barn involvert? Check

Utroskap? Check

Jobben gikk konk? Check

Barnet ditt blir alvorlig syk? Check

Alt innenfor en tidsramme av fire år. 

Å få ett eller flere av fundamentene i hverdagen revet vekk under seg er vanskelig og vondt, og det føles så klart utrolig urettferdig! Ofte byr det på total omorganisering av livet. Ikke bare hverdagen! Det er skummelt, det byr på uvisshet og utrygghet, og det koster mange krefter, men det trenger ikke nødvendigvis å være negativt!

Forvirret?

Jeg er ikke noe supermenneske, og jeg skal innrømme at jeg brukte lang tid på å jobbe meg igjennom denne perioden i livet, men hvis disse tingene ikke hadde skjedd – ja, så hadde jeg ikke sittet her i dag og skrevet disse ordene.

Det hadde ikke vært noe desireeandersen, ikke noen app, ingen onlineprogrammer, ingen sunne oppskrifter eller treningsprogram. Jeg hadde ikke hatt Daniel og Frøya i livet mitt <3

Det høres så lett ut å si at når en dør lukkes så åpnes en ny.

Men jeg vet at det ikke er så lett. Nei, la meg si det en gang til! TRO MEG, jeg vet at det ikke er lett! Hva er så hemmeligheten?

For det første så er det kanskje trua på at man kan gjøre det bedre? Og at det å miste noe eller noen ikke nødvendigvis er en dårlig ting? Ja, her og nå så er det tøft, men hvilke muligheter åpner det for deg?

– Det er så lett for deg å si…

Den har jeg fått servert flere ganger. Men fy søren NEI, det er ikke så lett for meg å si!

Det er veldig lite som kommer gratis her i livet. Hverken kjærlighet, en jobb man trives i, suksess, lykke, overskudd i hverdagen, god helse, godt selvbilde, overskudd, energi, glede eller andre ting man føler gir livet verdi. Det kommer ikke av seg selv. Det er noe du skaper!

Denne har nok flere sett før. Og når man selv tar valget om å gjøre en forandring i livet fordi man ønsker noe bedre for seg selv eller de man er glad i, er den god å ha. Så kommer de gangene hvor noen river opp røttene for deg… Ja, da kan du legge deg ned å visne eller prøve å slå rot på bedre grobunn <3

Bilde; Shutterstock

 

 

 

11. februar 2017 | Motivasjon