Nå synes jeg det kan være nok kropp…

7. juni 2015 | Personlig Trener Desiree Andersen

Det er ikke ofte jeg skriver slike innlegg, men dette er skrevet i litt sliten fustrasjon. For jeg er faktisk lei.

 

Jeg leser støtt og stadig artikler og innlegg som tar ett oppgjør med kroppshysteriet. Disse innleggene deles i tusentall på Facebook og kommenteres og hylles av hundrevis av kvinner. Vi bestemmer da selv hva vi ønsker å fokusere på, og når vi er så mange kvinner som ønsker å hylle en sunn, normal kvinnekropp, så er vel problemet løst er det ikke? 🙂

 

I dag satt jeg tilfeldigvis og leste igjennom noen kommentarer i et slikt innleg.  Masse positive kommentarer og heia rop til forfatteren – og veldig fortjent skryt. Så kommer den.

– Menn leker ikke med dukker.

– Du er mye flottere enn disse beinranglene.

-Kvinner skal ha former.

 

Jaha…. hva med meg som ikke kan gå å kjøpe meg bikini fordi jeg ikke fyller ut barnemodellen engang?

Hvis jeg velger å se kritisk på min egen kropp så er jeg for kort, jeg har ikke pupper, jeg har dårlig holdning, jeg har celulitter på det ene låret mitt, jeg har rumpe og lår som er mye større enn den alt for magre overkroppen min og en aktiv livsstil gjør at jeg har store legger.


Men jeg velger å ikke gjøre det.

 

La meg spørre deg?

Når du ser på meg tenker du da

– Å fyttegrisen hun er jo mer flatbrysta enn en gutt på ti år?

Går du rundt på standa og kikker kritiskt på alle de andre kroppene som ligger der?

-Hun har tykke lår, hun har celulitter på armene, hun burde gjort noen flere knebøy?

 

Nei….

Ikke jeg heller…

Så hvor kommer kroppshysteriet ifra?


VI er jo i flertall, skal vi ikke bare bli enige om å slutte å fokusere på det?

 

 


Jeg er bare litt redd.

Jeg er litt redd for at folk ikke skal klare å skille mellom helse, kropp og selvbilde. For det er ikke det samme!

Jeg har lånt dette bilde fra
DENNE

Danske bloggen
#fitwithoutabs

Slik kan nemlig en trent  kvinnekropp se ut.

 

Jeg har selv fått litt pepper i ny og ne for mitt bloggnavn og bruken av ordet FIT.

Men FIT betyr ikke tynn! Akkurat som det å ta vare på sin egen kropp, trene og spise sunt har tusenvis av viktigere helsefordeler enn buksestørrelsen din!

Det er ingenting i veien med å elske kroppen sin som den er, men samtidig ønske å ta godt vare på den!

Jeg er lei av kropp, men jeg blir aldri lei av helse.


Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat. Navnet er desireeandersen

 

– Desiree

 


7. juni 2015 | Personlig Trener Desiree Andersen

Kommentarer (8)

  1. Utrolig bra skrevet.Jeg tror nøkkelen til sunn kropp er å finne lykken i livet. For ofte komme både anoreksia og overspising av mangel på lykke og et tomrom som ikke er fylt. Og da begynne å sammenligne seg med alle andre kroppbilder av andre velltrente fitness folk som driver på med hard diett og ekstrem trening i form av pliktoppfyllende programmer hvor det ikke er rom for å drive med den treninge en egentlig ønsker, topper hele følelsen av mangel på mestring fordi en ikke får samme resultater som alle med celluitt fri hud, og ingen strekkmerker, og stor rumpe, smal midje, store pupper osv.. Veien til e sunn livstil kommer av å finne indre motivasjon om hva som gjør at en selv har det godt å finne veien tilbake til lykken, er og alltid være stolt og fornøyd med den man er og hvordan en ser ut uansett størrelse og heller ønske forandring fordi d vil gjøre godt for helsa og ikke utseendet, for utseende ender ikke hvem man er som person.-Helene

  2. Jeg er så enig med deg! Leste en kommentar her om dagen at vi ikke kunne skylde på media, blogger eller reklame for kroppshysteriet for det klarte vi å lage helst selv… og det er jo når vi ikke skjønner at vi alle er forskjellig problemene oppstår. Jeg skjønner jo at jeg bare kan strebe etter den beste versjonen av meg selv, men det betyr jo ikke at jeg må se ut som den eller den 🙂

  3. Endelig! Enkelte menn vil helst ha ei superstram og syltynn dame, andre vil ha damer med store former, enkelte menn liker FAKTISK kvinner for personligheten, og de fleste kvinner kunne ikke brydd seg mindre om hva menn mener om kroppen vår 😉 Bra innlegg, den perfekte kroppen eksisterer ikke, fordi da hadde vi faktisk vert kliss lik alle sammen 🙂

Comments are closed.