Myke rugboller med søt og klissete kanelglasur; fri for sukker

15. juni 2016 | Boller & Brød

Hvis jeg ikke spiser ordentlig dagen igjennom får jeg lyst på søtsaker, og særlig gjærbakst. Så da lite frokost og lunsj resulterte i en intens lyst på ferske boller, ble det en ny bolleoppskrift til dere.

Denne har en base av fint rugmel. Deigen er veldig klissete og lar seg ikke forme til runde boller. Du må derfor bruke muffins former eller muffinsbrett for å lage disse. For morro skyld brukte jeg doughnut brettet mitt. Funket fint. Resultatet blir unansett en utrolig luftig og akkurat passe søt bolle, med klissete kanel- glasur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Til 15-20 boller trenger du:

2ss smør

0.5l melk

2 egg


400 gram siktet rugmel


300 gram fullkorn hvetemel


1ts salt

1 ts vaniljesukker

75 g sukrin gold

1 pakke tørrgjær

 

Til glassur

1 ts rapsilje per bolle

1/2 ts sukrin gold per bolle

1 dryss kanel per bolle

 

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en kjele. Ta av varmen.
  2. Hell i melken og rør i eggene.
  3. Ha mel, salt, vaniljesukker, sukrin gold og tørrgjær i en annen bolle.
  4. Hell det våte i det tørre og arbeid deigen sammen.
  5. Deigen er litt klissete.
  6. Dekk til bollen og la deigen heve et lunt sted til det har doblet i størrelse, 1-2 timers tid.

I hver muffins form legger du 1 ts olje, 1/2 ts sukrin gold og et dryss kanel i bunn. Fordel deigen over.

Setter til etterheving mens ovnen blir varm.

Stekes på 200 grader varmluft i 10 – 12 minutter.

Vend dem ut av formen så fort de er ferdige ellers stivner glasuren i bunn av formen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tenker at disse også vil gjøre seg med litt melis på toppen.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Notater:


#sukkerfri


#boller


#kanelboller


#rugboller


#utensukker


#sunbakst


#gjærbakst


15. juni 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (4)

Comments are closed.