MYKE HAVRERUNDSTYKKER

15. april 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter

APPLE HERGOOGLE HER

 

Her går det i over stokk og stein nå om dagene. Det render inn med nye medlemmer på www.fitfocus.no samtidig som vi står midt oppi produksjon av innhold til NYE fitfocus.no som lanseres i mai/juni.  (Dere som er medlemmer skal straks få en sniktitt på den nye siden!)

Samtidig skal appen min oppdateres og så klart har jeg lyst til å dele godt innhold på både blogg og sosiale medier! Så, i dag byr jeg på myke havrerundstykker her på bloggen, appen har blitt oppdatert med en ny middag og kl.20:00 i kveld blir det livetrening på Facebook som vanlig!

Disse rundstykkene er en bankers oppskrift når jeg har gått tom for brød hjemme, de er supre å ha i frysa og alle i familien liker dem!

 

Til 16 stykker trenger du:

Ingredienser

  • 6 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 4 ss olje
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt
  • 3 dl havregryn
  • 300 gram lyst speltmel
  • 350 gram havremel
  • vann til pensling og frø til pynt

Fremgangsmåte

  • Ha mel, havregryn, honning, salt og vann i en bolle. Smuldre i gjær og elt deigen godt i 10 minutter. Ha i oljen og elt i 2-3 minutter, til deigen er glatt og smidig.
  • Deigen kan godt være litt klebrig og fuktig da havregryn vil suge til seg mer væske under hevingen. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
  • Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir. La dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle dem med vann, og dryss over frø. Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter.

Følg meg gjerne på Instagram HER for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

15. april 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter