For en stund tilbake var jeg på et kurs for personlige trenere hvor temaet var vektreduksjon.
Mot slutten av dagen stilte kursholder «the million dollar question».
– Er det det samme om du spiser seks eller en gang om dagen.
Fra hele rommet kom et høyt
– NEI!
Og et lite ja, fra denne damen. Det har nemlig ingenting å si, teoretisk sett.
Sidemannen, eller kvinnen snudde seg mot meg.
– Du går vel på sånn periodisk faste du?!
Jeg kunne ikke annet enn å le inni meg.
-Nei, svarte jeg.
Er spørrende blikk.
– Jeg spiser når jeg er sulten, også slutter jeg å spise når jeg er mett.
I går satt jeg å spise lunsj med noen bekjente. I januarånden var temaet godis.
-Ja, det er jo ikke sånn at du åpner en godispose på en mandag? Igjen rettet til meg.
– Jo, hvis jeg har lyst så. Men nå er det heller ikke sånn at jeg må ha en potetgullpose på fredag, bare fordi det er helg…
For en merkelig verden vi lever i?!
Hvor vi har behov for å kategorisere mat i lov og ikke lov.
Vi nekter oss ting når vi faktisk har lyst på det, for så å spise det når det er «forventet».
Til hvilken hensikt?
Lavkarbo, raw food, paelo, atkinson, alevo, steinalderdieten, osv.
Hva skjedde med mat? Bra mat?
Enkelt og greit.
Frukt, grønt, farger! Gode, smakfull matvarer. Fisk, fugel og magert kjøtt. Godt brød du blir mett av, magre meieriprobukter, nøtter, frø og naturlige oljer.
En kropp som blir brukt til det den er skapt for, bevegelse, så er det rom for litt ekstra når du føler at du trenger det.
– Desiree
Comments are closed.