MØTE MED ETT NETT- TROLL | hun hadde jo rett

29. oktober 2018 | Personlig Trener Desiree Andersen

Jeg tror jeg kan telle på en hånd hvor mange negative tilbakemeldinger jeg har fått i mine fem år som blogger. Mange mener at man som blogger må være mottagelig for konstruktiv kritikk og tilbakemeldinger. Man velger tross alt å legge ting på nettet, ofte med det ønske om at flest mulig skal se det.

Og jeg er helt enig. Selv om det er sårt, så burde man være mottagelig for at det du velger å poste – ikke nødvendigvis blir mottatt slik du hadde håpet.

Det er ikke noe hyggelig å få slike meldinger. Og som de fleste nok ville gjort ble jeg både lei meg og sint, men så er det noe med å klare å se fordi sine egne følelser, og åpne øynene litt.

Personen som sendte meg denne meldingen hadde snublet over et gammelt blogginnlegg.

UKENS LESERSPØRSMÅL: HVORDAN FÅ SLANKERE LÅR?

I utgangspunktet et innlegg som skulle promotere styrketrening, og hvor budskapet var:

 1. Man kan ikke punktforbrenne.
 2. Å ha fettreserver på rumpe og lår er naturlig for oss kvinner, og utgjør ikke en helserisiko på samme måten som midjefett gjør.

Dessverre hadde jeg klart å formulere en setning feil, slik at det kunne tolkes som at jeg mente at fett rundt midjen var et skjønnhetsproblem! Selv når jeg skriver den setningen nå blir jeg dårlig, for jeg kan ikke fatte hvordan noen kan tro at jeg ville skrevet noe sånt, men her kommer dagens lille lærdom! Like viktig når man møter folk i den virkelige verden, ikke bare på internett.

Vi tolker alle verden fra vårt eget ståsted!

Bare dette innlegget er et tydelig eksempel på dette. Jeg kunne valgt å bare bli sint, sette meg i en offer posisjon og tenke at hun bare tok feil! Men jeg velger å være åpen for at hun faktisk hadde rett, og at jeg må være ennå tydeligere  i mine meninger og verdier når jeg skriver om temaer som er vanskelig for mange!

Men hun kunne kanskje vært litt hyggeligere da 😉

 

 

29. oktober 2018 | Personlig Trener Desiree Andersen

Kommentarer (11)

 1. Nei, vet du hva! Uansett hvor «rett» hun hadde, gir det henne ingen rett til å skrive stygge ting. Det er faktisk ikke greit. Du gjør så godt du kan!! Du kunne valgt å ikke ha blogg, hvor skulle vi finne tips, oppskrifter, treningsprogram etc da? Man må kunne kommunisere på en saklig måte, og helst vennlig. Skjønner at det ligger mye usikkerhet bak, og sikkert en haug av frustrasjon. Men man må kunne oppføre seg som folk for det. Kan du ikke gå bort å si det ansikt til ansikt, bør du ikke skrive det heller. Begynner å bli mektig lei nettroll. Heier jeg på deg!

 2. Å kalle noen «din stygge dritt», eller å be en annen holde kjeft, er iallefall ikke konstruktiv kritikk. Jeg syntes det er bra du er åpen for konstruktiv kritikk, og «lærer av dine feil». Men problemet er at mange blir så «rett frem», når de kan skjule ansiktet og identiteten sin bak en skjerm. Hadde denne personen møtt deg på butikken og servert samme kritikk angående ett gammelt blogginnlegg, så hadde det neppe endt med at hun hadde stått på butikken og ropt «hold kjeft din stygge dritt» etter deg Ta det hele med en klype salt. Det beste er å la nettroll på minst mulig oppmerksomhet, på den måten blir det nok ikke så artig å lage kvalme på nett lengre. Syntes du gjør en super jobb, og du er like søt utenpå som inni. Det lyser ett varmt hjerte gjennom alt du presenterer gjennom blogg, snapchat og insta ❤️

 3. Helt enig.. nei vettu hva! Usaklig, og usmakelig! Og hvis hun ikke forsto hva du mente med det innlegget så tror jeg hun burde lese det en gang til, for det var ganske godt forklart at det først og fremst var det helsemessige rundt magefett du fokuserte på. Og at HVIS man ønsker å gjøre noe med det – uansett om årsaken er skjønnhetsmessig, helsemessig eller whatsoever – så må man antagelig gjøre noe med både kosthold og trening, fordi både gener og div spiller inn..
  Det er helt sikkert mange måter man kan forklare dette på, men din var da milevis bedre enn hennes! ❤

 4. Tror ikke du skal legge så mye i dette. Tror de fleste oppfattet det på «riktig» måte. Kunne tenkes du traff et sårt punkt…
  Uhøflig orbruk er ikke greit, hverken på nett eller andre steder.
  Ignorer – og fortsett det gode arbeidet!

 5. Kjære vene ikke rart unger snakker stygt ril hverandre når man ser hvordan voksne mennesker snakker. Der er jo ikke greit å skrive slike ting. Ikke veldig voksent å skrive din stygge dritt. Syntes bloggen din er super og jeg lærer masse nyttig av å følge deg.

 6. Du er IKKE noen stygge dritt !
  Har mann ikke noe fint å si skulle mann holde munn, lærte min mamma meg når jeg var liten …
  Ting kan iallefall sies på en finere måte om ikke annet .
  Takk for at du står på og er så trivelig og kunnskapsrik og inspirerende ❤️

 7. Utrolig hva voksne kan tillate seg i sosiale media. Men lærer dessverre av politikere rundt om i ut og innlandstå på du

 8. Har ikke ord for den slags oppførsel, men sender deg et ❤. Synes du gjør en fantastisk jobb

 9. Uansett hva, eller hvordan du skriver, er det alltid noen som vil og MÅ misforstå..
  Det viktigste er å prøve og la det passere.
  Du har så mye fint å komme med, og mange som setter pris på det du gjør.
  Stå på med den gode inspirasjonen som du kommer med..❤

 10. Kanskje, men herregud… ingen av oss er vel perfekt? Jeg er imponert av deg som velger å legge deg flat, men var det helt det du mente når du skrev det? Det er mye vanskeligere å få meningen sin helt fram skriftlig. Muntlig kan man korrigere seg med en gang og ofte hører man selv at det ble feil når man utrykker seg muntlig. Akkurat det er tyngre skriftlig…
  Men det er klart … hun må jo få si sin mening hun også, selv om jeg er enig om at det kan sier mye hyggeligere enn det ble gjort

Comments are closed.