Mørk sjokoladekake; sukkerfri og uten helsekostprodukter

19. januar 2016 | Godis og kaker

Jeg hadde egentlig ingen planer om å blogge mer i dag, men da skitur ble byttet ut med spontan baking, og resultatet ble sååååå godt kunne jeg ikke la være.

Jeg vet jo hvor mye dere setter pris på disse godsakene som er bakt uten helsekostprodukter.

Denne kaka er ikke bare søt, sunn og sukkerfri, den er også glutenfri! Og bruker du melkefri sjokolade, så er den søren meg laktosefri også! Kokosmassen kan byttes ut med havregryn, og da er den også nøttefri!

Hvordan kan den smake så godt da ?! 😉

 

Du trenger:

 

1 liten banan

6 dadler uten sten

3 eggehviter

1 eggeplomme

2 ss rapsolje

50 gram mørk sjokolade

Ca. 1/2 dl vann

 

6 ss kakao

3 ss kokoasmasse

1 ss fiberhusk

1 ts bakepulver

 

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen over vannbad

 

Visp eggehvittene stive.

 

Mos sammen banan og dadler med en stavmikser.

Tilsett så eggeplomme, alt det tørre, olje og sjokolade.

Moses til en glatt masse med stavmikser, juster med vann, litt og litt.

Rør det så sammen med eggehviten.

 

Smør røren utover et stekebrett, ca 2 cm tykt.

Stekes på 170 grader i 20 minutter.

 

Serveres med litt vaniljeyoghurt eller krem <3

 

Step by step ligger på dagens Snapchat – Fitfocuse er navnet!

 

Brød og mageøvelser står på bloggplanen i morra!

 

Vi snakkes da <3

 

 

 

Notater:


#sjokladekake


#oppskrift


#vegetar


#glutenfri


#sukkerfri


#allergivennlig


#laktosefri


#nøttefri


#kake


#sunnbakst


#bakeutensukker


19. januar 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (35)

  1. Det så godt ut! Ta gjerne en tur innom bloggen min hvis du får tid<3 ha en fin dag videre<3<3<3

  2. Heisann! Denne ser veldig god ut. Har du noe erfaring med å bruke Raw Kakao i bakst? F.eks denne? Mvh Renate 🙂

  3. Tusen takk for all inspo! Pleier å bake det brødet som du la ut på snapstory i går, så gleder meg på oppskrift så jeg kan piffe det opp litt denne uka:-) Gleder meg å på nye mageøvelser!Klem til fantastiske flinke deg:-)

  4. Denne skal definitivt prøves!! Bare et lite praktisk spørsmål; hva bruker du overskuddseggeplommer/-hviter til når du ikke bruker hele egget??

  5. Elisabeth: Har bare en og det er standar springform 🙂 den er vel 20 eller 22 cm 🙂

  6. Skal absolutt prøve denne. Men «sukkerfri» er vel en sannhet med modifikasjoner; MYE sukker i dadler!!

  7. Hei.Dette såg spennende ut! Har du noe forslag til hva som kan erstatte fiberhusk? Verken jeg eller den lokale butikken har det 😉

  8. Denne må prøves!Men først 1 spørmål: er ‘kokoasmasse’ = kokosmasse? Og smaker man kokos-smaken?Smil, Marie

  9. Testet kaken i kveld og den ble som gummi. Dette skyldes nok fiberhusk, trenger man å bruke det?

  10. Denne ble SÅ utrolig god! På lørdager er det innafor å lage med sjokolade med sukker også synes jeg 🙂 Det skal prøves ut i kveld. Du er så flink, stå på. Klem

  11. Hvor stor blir denne? Jeg skal bake til bursdag til helgen, og denne så veldig god ut 🙂 Men siden jeg ikke har mulighet til å rømme til butikken hvis kaka blir liten, så lurer jeg på hvor mange biter får man ca? 🙂

Comments are closed.