MØRK SJOKOLADEKAKE MED SALT KARAMELL | uten sukker og gluten

Reklame 27. august 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter | 10 kommentarer

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

Innboksen min på Instagram gikk helt amok da jeg delte en liten film av denne kaka i går! Og det forstår jeg godt, for jeg tror faktisk det er den mest perfekte sjokoladekaka jeg noen sinne har laget!

Konsistensen kan nesten ikke beskrives! Den er saftig, og luftig, selv om den også er litt seig. Går det i det hele tatt an liksom?!

Jeg har valgt å toppe min med salt karmell. Rett og slett fordi jeg har hatt ideen på blokka alt for lenge, men det er bare å toppe den med din favoritt glassur!

Til kaka trenger du:

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 100 gram Sukrin Gold
  • 100 gram mørk sjokolade minst 80%*
  • 300 gram SukrinGold Sirup
  • 2 egg
  • 100 gram bokhvetemel**
  • 4 ss bakekakao
  • 1 klype salt

*80% mørk sjokolade inneholder mininalt med sukker, men kjøp sukkerfri om det er veldig viktig for deg.

**Kan ersattes med speltmel/hvetemel om ikke du trenger en glutenfri kake

Fremgangsmåte

  •  Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og sjokolade på middels varme.
  •  

    Rør sammen Sukrin Gold og SukrinSirup Gold. Hell over smør og sjokoladeblandingen og rør godt sammen. Visp inn egg og salt.

  • Bland sammen mel og kakao. Sikt dette inn i røra og rør godt sammen
  • Hell røra over i en form på ca. 20×30 cm.
  • Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Kaka burde avkjøles helt før du deler den opp. Jeg anbefaler å helle over karamellsausen ved servering

Karamellsaus:

Ingredienser

  • 2 dl fløte eller soyafløte
  • 4 ss SukrinGold Sirup
  • 4 ss Sukrin Gold
  • Flaksalt til servering

Fremgangsmåte

  • Ha fløte, sirup og sukrin i en kjele. Kok opp under omrøring.
  • Skru ned varmen slik at det fremdeles småkoker.
  • Kok i ca. 20 minutter til du får en lysebrun, tykk saus. Den blir sigere når den blir kald.

Lite obs er at sausen kan stivne i kjøleskapet. Men ikke fortvil. Det er bare å varme den opp igjen på svak varme 🙂

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

Kommentarer (10)

  1. Hei jeg har nettopp kjøpt boken din. Fantastisk inspirerende bok. Hadde spørsmål hva fiberhusk er og hvor får jeg kjøpt det? (Er til søte matpakkepanbekaker) også lurte jeg på hvor jeg får kjøpt vaniljepulver? Har ikke sett det i matbutikkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.