egen reklame
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Innboksen min på Instagram gikk helt amok da jeg delte en liten film av denne kaka i går! Og det forstår jeg godt, for jeg tror faktisk det er den mest perfekte sjokoladekaka jeg noen sinne har laget!
Konsistensen kan nesten ikke beskrives! Den er saftig, og luftig, selv om den også er litt seig. Går det i det hele tatt an liksom?!
Jeg har valgt å toppe min med salt karmell. Rett og slett fordi jeg har hatt ideen på blokka alt for lenge, men det er bare å toppe den med din favoritt glassur!
Til kaka trenger du:
Ingredienser
- 100 gram smør
- 100 gram Sukrin Gold
- 100 gram mørk sjokolade minst 80%*
- 300 gram SukrinGold Sirup
- 2 egg
- 100 gram bokhvetemel**
- 4 ss bakekakao
- 1 klype salt
*80% mørk sjokolade inneholder mininalt med sukker, men kjøp sukkerfri om det er veldig viktig for deg.
**Kan ersattes med speltmel/hvetemel om ikke du trenger en glutenfri kake
Rør sammen Sukrin Gold og SukrinSirup Gold. Hell over smør og sjokoladeblandingen og rør godt sammen. Visp inn egg og salt.Fremgangsmåte
Karamellsaus:
Ingredienser
- 2 dl fløte eller soyafløte
- 4 ss SukrinGold Sirup
- 4 ss Sukrin Gold
- Flaksalt til servering
Fremgangsmåte
- Ha fløte, sirup og sukrin i en kjele. Kok opp under omrøring.
- Skru ned varmen slik at det fremdeles småkoker.
- Kok i ca. 20 minutter til du får en lysebrun, tykk saus. Den blir sigere når den blir kald.
Lite obs er at sausen kan stivne i kjøleskapet. Men ikke fortvil. Det er bare å varme den opp igjen på svak varme 🙂
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Hei! Ser nydelig ut! Vet du sånn ca. kalori-innhold på denne?
Nei 🙂
NAM! Har du et sjokoladefyll man kan ha på istede for karamell?
Bare bruk søkefeltet her på bloggen 🙂
Kan man bruke mandelmel/kokosmel/sesammel el. Istedenfor bokhvete? Så den blir lavkarbo?
Stemmer det at den ikke skal inneholde bakepulver?
Hei,
Kan man droppe sukrin sirup?
Hei jeg har nettopp kjøpt boken din. Fantastisk inspirerende bok. Hadde spørsmål hva fiberhusk er og hvor får jeg kjøpt det? (Er til søte matpakkepanbekaker) også lurte jeg på hvor jeg får kjøpt vaniljepulver? Har ikke sett det i matbutikkene.
Dersom man ikke har sirupen – kan man bruke vanlig sirup med samme mengde?
Hei!
Kan man fryse denne kaken?