MØRK SJOKOLADEDRIKK | for glødende hud, sunt hår og mindre søtsug!

9. februar 2018 | Ernæring, Godis og kaker, Kropp

God kveld fra Flesland flyplass!

Et stykk sliten dame som er veldig klar for å komme hjem til familien etter et hektisk døgn i Bergen! Møter og photoshot er unnagjort til et spennende prosjekt, som jeg så klart ikke kan dele med dere ennå. Jepp, jeg hater også når bloggere sier det. Jeg skal ikke holde kortene tett inntil brystet så veldig lenge, men en liten uke må dere vente.

Dager som denne er jeg ekstra glad for at jeg stort sett gjør innleggene mine klare noen dager i forkant. For det er ikke snakk om at jeg hadde klart å dra noe kreativt ut av hatten i dag. Jeg begynner virkelig å merke at det ikke er mange ukene igjen av denne graviditeten. Hjelpes!

 

Som dere alle vet er det fett te som er min store favoritt om morningene, og ofte har jeg tatt en kopp om kvelden også om søtsuget har kommet snikende. Men i det siste har teen blitt erstattet av en deilig, søt og mettenes kopp varm kakaodrikke! Mest fordi jeg har lyst på noe søtt, men når man først har lyst på noe godt – hvorfor ikke fylle på med noe som er godt for kroppen også?

La oss se på hva denne drikken er laget av først, så kan vi ta helsefordelene etterpå!

Til ca 8 dl drikke trenger du:

Ingredienser

  • Den tykke delen av en kokosmelk
  • 4 ss kakao
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 4 ss sukrin gold eller annen søtning
  • 7 dl vann

Valgfritt : Kollagen

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene med unntak av kollagen i en gryte og varm opp.
  2. Drikken kan oppbevares i kjøleskapet i inntil en uke, så er det bare å varme opp 2 dl når du ønsker på kvelden og røre inn kollagen.

Hvorfor er denne drikken godt for hud, hår og sukkersug?

Glødende hud.

Kakao inneholder antioksidanter som beskytter deg og huden din mot frie radikaler. Frie radikaler gjør huden gufsen, tørr og fremskynder effekten av aldring.

 

Motvirker hudproblemer.

Melkesjokolade er kanskje ikke det beste å spise om du er mye plaget av kviser, men den store stygge ulven der er ikke kakaoen – det er sukkeret og alt det andre man putter i en vanlig sjokoladebar.

Kakao derimot nærer huden din og hjelper deg til en jevnere hudtone, mykere hud og motvirker kviser.

 

Mindre stress.

Forskning viser at moderate mengder mørk sjokolade gjør deg mer rolig og kroppen mindre stresset. Negativt stress er kanskje noe av det værste du kan utsette kroppen din for, ikke bare huden, og det kan føre til flere helseproblemer.

 

Motvirker flass i hodebunn.

Kakao er anti inflamatorisk og øker blodsirkulasjon i hodebunnen. To ting som ikke bare motvirker flass, men holder hårmanken din sterk og sunn.

 

Stabilt blodsukker.

Drikken i seg selv inneholder få karbohydrater, noe som gjør at den metter lenge og gir et stabilt blodsukker.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

9. februar 2018 | Ernæring, Godis og kaker, Kropp

Kommentarer (1)

  1. Tror du at jeg kan bytte ut min fett kaffe (bruker 1 ss smør, 2 ss mct olje, litt kakaopulver,kollagen å en skvett melk) som jeg drikker til frokost, til denne? Eller blir det kanskje for mye søtningsmiddel å lite fett? 🙂

Comments are closed.