MITT NESTE LØPEMÅL | første gang jeg skal løpe denne distansen!

24. juni 2019 | Løpeskolen, Trening

reklame i samarbeid med Oslo Maraton

 

Det er særlig to ting som motiverer meg på trening.

  1. Å ha et fast program å følge (gjerne satt opp av noen andre – da jeg synes det er gøy og forplikter litt mer)
  2. Å ha et mål å jobbe i mot.

Typisk så periodiserer jeg treningsåret mitt. Fra September til januar/februar liker jeg å ha fokus på styrke. Da trener jeg typisk 3 styrkeøkter i uka + 1 til 2 intervaller.

Så fort vinteren begynner å slippe taket begynner jeg å trene mot årets løps sesong. Avhengig av hva slags løp jeg skal ut i trener jeg da 3-4 løpeøkter i uka og 1-2 styrke.

Når man etterhvert har deltatt i noen løp blir det fort at man deltar i de samme løpene om og om igjen.  Men i år hadde jeg bestemt meg for at jeg ville gjøre noe helt nytt! Så jeg meldte meg på mitt første terrengløp – Birken. 22 km gjennom skog og mark.

Nå ble det ikke 22 km på meg i året. Etter å ha trent med vond hals i over 7 uker (I know – gjør som jeg sier ikke som jeg gjør), så bestemte jeg meg for å løpe halv Birken i stede. Det ble en fantastisk opplevelse og jeg angrer ikke et sekund! Men jeg hadde fremdeles lyst til å gjøre noe nytt i år – noe jeg ikke har gjort før!

SÅ, skrekk og gru – jeg har for første gang meldt meg på hel maraton distanse under Oslo Maraton!

Jeg har nok noen tanker i hode om tid jeg har lyst til å fullføre på, men for å være helt ærlig så er det viktigste for meg å kose meg med treningen frem til og ta det hele som en erfaring! Shit, jeg gleder meg!

Jeg hadde tenkt at jeg skal dele treningsukene mine på bloggen, uke for uke – akkurat som jeg gjorde da jeg trente til KK-mila for to år siden. Så kan du jo henge deg på om du vil. Uansett om du skal løpe 5km, halv maraton eller bare en tur i skogen så er det mye inspirasjon å hente.

Har du lyst til å være med under Oslo Maraton – så kan du få 20% rabatt ved å bruke koden FITFOCUS. Om jeg skal komme med et tips så er det å melde seg på 10 for Grete! Det var det jeg egentlig skulle løpe før jeg fikk denne sinnsyke ideen! 

Pst: koden gjelder frem til 20. juli!

 

Stort Smil

Desiree

24. juni 2019 | Løpeskolen, Trening