Mitt kosthold: Sitronvann

20. oktober 2017 | Ernæring

Siden jeg deler ganske mye av det jeg spiser gjennom dagen på snapchat er det naturlig at jeg får den del spørsmål om det. Jeg svarer jo gjerne, men i går kom da altså ideen om å lage en liten bloggserie som kan oppdateres om de tingene dere spør mest om.

Som folk flest har jeg både vaner som har fulgt meg halve livet og perioder hvor jeg har litt dille på enkelte ting. Og som litt over gjennomsnittet interessert i kosthold og ernæring liker jeg også å teste nye ting. Noe blir med meg, noe blir ikke.

Særlig oppmerksomhet i det siste har sitronvannet mitt fått. Rett og slett et glass kaldt vann med saften av 1/2 sitron i, hver morgen og en times tid før middag.

Dette er en av de tingene jeg aldri har gjort fast, men i perioder hvor jeg har følt at jeg har trengt det. Men hvorfor?!

Bilde: Shutterstock

Det er mange gode grunner til å starte dagen med sitronvann. Denne gangen begynte jeg å gjøre det fordi jeg som mange andre gravide sliter litt med fordøyelsen og har dager hvor jeg er ekstremt oppblåst og nesten har forstoppelse..

Sitronsaft har en sammensetning som på mange måter minner og spytt og klorsyren du finner i fordøyelseskanalen. Dette gjør at den kan hjelpe leveren å produsere syrens som trengs for å sette fordøyelsen i gang og bidrar med å fjerne giftstoffer fra fordøyelseskanalen. 

Jeg foretrekker mitt vann kaldt, men har du store problemer med oppblåst mage kan det være bedre med varmt vann da noen opplever at det stimulerer fordøyelseskanalen bedre

Andre gode grunner til å drikke sitronvann?

1. Gir immunforsvaret et BOOST

Sitroner inneholder masse vitamin C. De fleste av oss er klar over at vitamin C er bra for immunforsvaret, men visste du at når du er stressa så trenger kroppen din mer vitamin C enn ellers for å holde immunforsvaret in shape?


2. Sitroner er en god kilde til Kalium

Som ikke bare er godt for helsa, men også hjerne og nerve funksjon.

 


3. Gir god ånde

Men drikk det med sugerør for å skåne emaljen!


4. Motvirker kviser

Det vil si, vitamin C og vann motvirker kviser. Derfor opplever mange en forbedring i huden ved å gi kroppen litt ekstra vann og vitamin C.


5. Motvirker sukkersug

Kanskje ikke om morraen, men neste gang du får lyst til å gå på skap jakt – prøv litt sitronvann først.


6. Gir deg litt ekstra futt på morrakvisten!

I tillegg kan jeg jo nevne at når man starter dagen på best mulig vis, så er det enklere å holde god stil dagen igjennom.

Vanlige spørsmål og svar:

1. Kan jeg bruke sitron på flakse?

Nei, denne er varmebehandlet og har ikke samme effekt.

2. Hvor mye vann?

Det er smak og behag, men ikke mer enn 2 dl til 1/2 sitron. Liker du det surt kan du fint drikke det bart! Men vann er jo n de de fleste trenger å drikke mer av.

3. Kaldt eller varmt?

Dette er også litt smak og behag. Men mange opplever at varmt vann stimulerer magen bedre.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

20. oktober 2017 | Ernæring

Kommentarer (1)

  1. Hei, ble litt i stuss over det første punktet; «varmebehandlet, og har ikke samme effekt». Betyr det at jeg ikke bør ha den ferske sitronen i nykokt vann?

Comments are closed.