Mitt kosthold – måltid for måltid

25. oktober 2016 | Personlig Trener Desiree Andersen

Med jevne mellomrom får jeg spørsmål om ikke jeg kan skrive om hvordan jeg spiser gjennom dagen. Jeg har stadig ambisjoner om å vise mer av det på Snapchat, men jeg snapper ganske mye, og det blir ofte til at jeg nedprioriterer maten min for at ikke live story skal bli for lang.

Så er det så klart hyggelig at min mat kan inspirere andre, men min mat og mitt kosthold er jo nettopp det. Det er mitt. Det passer min hverdag, min kropp og mine ønsker for min helse. Det er riktig for meg, og der er ikke dermed sagt at det er riktig for deg.

Jeg sier jo alltid at jeg ikke følger noen diett, og det står jeg fast ved. Hjemme hos oss er all mat 
ja-mat

, men jeg har en interesse og lidenskap for mat og helse som gjør at vi har et veldig sunt kosthold, med plass til å være litt rampete når vi vil 😉


 

Hjemmelaget mat, gode proteinkilder som fisk og magert kjøtt, grønnsaker, frukt og bær spiller hovedrollen i mitt kjøkken. Og det aksepterer både små og store – stort sett.

Mange har spurt om jeg spiser lavkarbo, og selv om mitt kosthold kan ligne, er det for lite fett og for mye karbohydrater til at jeg kan skryte på meg dette. I min verden skal man ikke kutte ut hele næringsgrupper! Lavkarbo kan være veldig bra for noen, men ikke for alle. 

I min verden er ikke karbohydrater noe man trenger å styre unna, men mindre man har sykdommer som tilsier at det kan være lurt å velge disse bort.

Men har du en stillesittende hverdag er det ikke karbohydrater det næringsmiddelet du trenger mest av. Jeg anbefaler derfor ofte folk å velge sine karbohydrater fra grønnsaker, frukt, bær og rotgrønnsaker. 

 

Vi spiser nok mer proteiner og grønnsaker enn den gjennomsnittlige nordmann, men nå spiser også den gjennomsnittlige nordmann litt for lite av akkurat dette.

Vi spiser brød og korn – hver dag, men her er også aktivitetsnivået større enn hos folk flest. Jo mer du beveger deg, jo mer av denne typen karbohydrater trenger kroppen. Dessuten baker jeg alt av brød selv. Fordelen med dette er at jeg kan fylle brødene med mer mat og mer næring. Dette gjør jeg ved å tilsette mass frø, kærner, nøtter, grønnsaker og ekstra digg!

 

 

       

  

 

Fett er også noe kroppen trenger, men når du skal spise fett så velg godt fett som kroppen kan dra nytte av!

Fet fisk, nøtter, frø, avokado, planteoljer, margarin, oliven, chiafrø, osv.

 


Kort oppsummert:


Dette er basen i mitt kosthold:

Kjøtt, fisk, fugel, skalldyr, egg, melkeprodukter.

Litt frukt og bær.

Grønnsaker og rotgrønnsaker.

Fettstoffer fra nøtter, frø og planteoljer.

 


Dette spiser jeg mindre av:

Korn, sukker, fete kjøttprodukter, ris, pasta, tilsetningsstoffer.


 

Jeg får ofte hang ups på ting, og spiser typisk den samme frokosten hver dag i flere uker før jeg går lei. Ingenting i veien med det!

Men en typis Desiree uke ser altså slik ut:

Alle oppskriftene finner du her på bloggen. Søkefelt finner du nederst på mobilversjonen.

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER


Fast leser?


Husk at du kan lagre dine favorittinnlegg direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 


HER

 

Smil

Desiree


25. oktober 2016 | Personlig Trener Desiree Andersen

Kommentarer (1)

Comments are closed.