MITT KOSTHOLD | de 3 vanligste spørsmålene jeg får og mine svar

22. april 2018 | Ernæring, Kropp

/egenreklame: inneholder omtale og link til Fitfocuse Matkasse

 

I løpet av en dag på sosiale medier poster jeg noe av det jeg spiser, men svært sjeldent alt. Som så mange andre er jeg et vanemenneske når det kommer til mat, så jeg er redd for at det hadde blitt mange gjentagelser om jeg gjorde det 😉

Men jeg får ofte spørsmål om hvorfor jeg spiser det ene kontra det andre, eller om det er spesielle årsaker til at jeg spiser som jeg gjør, så i dag hadde tenkt jeg skulle nøste litt opp i det dere som regel lurer på.

SPØRSMÅL 1: Hvorfor spiser du det eller det eller det?

Det er svært lite mat jeg velger å spise for en bevist «grunn». Jo, alle måltidene mine inneholder frukt eller grønt, sunt fett og en god proteinkilde, men det er jo ikke sånn at jeg står og lager meg lunsj og tenker:

-Nå må jeg passe på å få i meg det og det og det.

Dette er det kostholdet jeg er oppvokst med. Det er rett og slett en vane og ikke noe jeg trenger å tenke på, men om jeg skal koke mitt kosthold ned til noen enkle punkter som er gjennomgående så ser det slik ut:

 • Mye frukt og grønt.
 • Jeg prøver å bytte ut en del meieriprodukter med plantebaserte alternativer. Ikke fordi det er noe i veien med meieriprodukter, jeg gjør det kun for å få et mer variert kosthold og smak.
 • Magre proteinkilder.
 • Det meste av fett kommer fra nøtter, frø, planteoljer og fisk.
 • Grove kornprodukter.

Et helt vanlig, sunt kosthold.

 

SPØRSMÅL 2: Hvorfor spiser du ikke det?

Når det kommer til mat så vil jeg våge å påstå at jeg spiser alt! Det er igjen ingenting jeg bevist unngår eller absolutt ikke spiser – når vi snakker om mat.

Så om det er noe du reagerer på at det er noe jeg «aldri» spiser så handler nok det mer om at jeg er veldig glad i den maten jeg spiser til daglig, og derfor ikke oppsøker alternativer.

Det er ikke et bevist valg å unngå noe som helst, men det er så klart mat jeg opplever gir meg bedre energi og mer overskudd enn annen mat. Det er også den maten jeg finner mest glede i.

 

 

Fra Fitfocuse – matkasse

 

 

SPØRSMÅL 3: Hvorfor bytter du ut det med det?

Dette spørsmålet dukker typisk opp hvis jeg plutselig har brukt mandelmelk i stede for vanlig melk eller en uke har et lavkarbo brød til lunsj i stede for vanlig brød. Og igjen så handler det oftere om smak og variasjon heller enn at det ene alternativet er bedre enn det andre!

Om du er frisk og ikke har spesielle hensyn du trenger å ta i kostholdet så er sunn mat i grunn veldig ukomplisert! Og jeg synes det er synd å oppleve at så mange mennesker tror det motsatte. 

Dette er også hele filosofien bak matkassen jeg har laget i samarbeid med Adams Matkasse – FITFOCUSE MATKASSE

 

HVORDAN KAN MAN LEGGE ET GODT GRUNNLAG FOR EN SUNN MATUKE PÅ EN RASK OG ENKEL MÅTE?

 • Rettene mine skal sørge for at du får i deg 1 fiskemiddag i uka.
 • De inneholder mer grønnsaker enn en vanlig, sunn middag – slik at du skal få dekt behovet for frukt og grønt selv om du kanskje ikke er like flink resten av uka.
 • Proteinkildene er av høy kvalitet.
 • Middagene er raske
 • Restene egner seg til lunsj dagen etter

 

En porsjon av denne fiskesuppen gir deg nesten 400 gram grønnsaker, og den tar kun 15 minutter å lage!

Lyst til å lese mer om Fitfocuse – Matkasse? Trykk HER

 

 

22. april 2018 | Ernæring, Kropp

Kommentarer (1)

 1. Åååh, skal du ikke lage en kokebok med inndelinger på de forskjellige typene mat du lager?

Comments are closed.