Er det noe jeg får mye skryt av her på bloggen så er det at jeg lager vanlig, sunn mat.
Jeg bruker ikke masse fremmedord og rare helsekostprodukter i oppskriftene mine, men noen dukker det så klart opp også her. Dette er tross alt min blogg, og jeg er tross alt en sunnmatnerd!
Men i dag skal jeg altså anbefale et fremmedord, en superfood som brukes mye både av veganere, rawfoodentusiaster og meg.
Nemlig Chiafrø.
Chia er et lite frø som inneholder mye essensielle fettsyrer som omega 3, antioksidanter, fiber og er et fullverdig protein. Med andre ord en skikkelig super mat!
Som om det ikke er grunn nok til å anbefale det, så kan det brukes til utrolig mye! Og det er nok først og fremst det som er grunnen til at jeg synes det fortjener en plass i kjøkkenskapet.
- Bløtlegger du dem med litt yoghurt, smoothie eller annen væske blir de til en deilig kald grøt.
- De gir fuktighet og konsistens til bakeverk
- Pimper opp enhver smoothie
- Gir konsistens til sauser og dressinger
- Dekorative
I dag laget jeg en tynn smoothie av bringebær, mandelmelk og litt søtning.
2,5 del og tilsatte 2 ss chiafrø, mer trenger du ikke!
Hele blandingen inn i kjøleskapet, inn i dusjen, osv, osv.
Da jeg kom ut ar det bare å piske den litt opp med en gaffel og vips!
Her har jeg brukt kokosmelk til å svelle frøene i, og blandet i 1ts kakao og 1ts sukrin gold.
Resultatet er noe som minner veldig om sjokoladepudding!
Til rundt 80 kroner for en pose tenker kanskje noen at dette er litt stiv pris, men chiafrø er utrolig drøyt i bruk. Stort sett bruker man bare en spiseskje eller to.
– Desiree
Comments are closed.