Mitt beste helsekostprodukt!

13. januar 2015 | Ernæring

Er det noe jeg får mye skryt av her på bloggen så er det at jeg lager vanlig, sunn mat. 

Jeg bruker ikke masse fremmedord og rare helsekostprodukter i oppskriftene mine, men noen dukker  det så klart opp også her. Dette er tross alt min blogg, og jeg er  tross alt en sunnmatnerd!

Men i dag skal jeg altså anbefale et fremmedord, en superfood som brukes mye både av veganere, rawfoodentusiaster og meg.

Nemlig Chiafrø.

Chia er et lite frø som inneholder mye essensielle fettsyrer som omega 3, antioksidanter, fiber og er et fullverdig protein. Med andre ord en skikkelig super mat!

Som om det ikke er grunn nok til å anbefale det, så kan det brukes til utrolig mye! Og det er nok først og fremst det som er grunnen til at jeg synes det fortjener en plass i kjøkkenskapet.

  • Bløtlegger du dem med litt yoghurt, smoothie eller annen væske blir de til en deilig kald grøt.
  • De gir fuktighet og konsistens til bakeverk
  • Pimper opp enhver smoothie
  • Gir konsistens til sauser og dressinger
  • Dekorative

I dag laget jeg en tynn smoothie av bringebær, mandelmelk og litt søtning.

2,5 del og tilsatte 2 ss chiafrø, mer trenger du ikke!

Hele blandingen inn i kjøleskapet, inn i dusjen, osv, osv.

Da jeg kom ut ar det bare å piske den litt opp med en gaffel og vips!

 


 


Her har jeg brukt kokosmelk til å svelle frøene i, og blandet i 1ts kakao og 1ts sukrin gold.

 
Resultatet er noe som minner veldig om sjokoladepudding!Til rundt 80 kroner for en pose tenker kanskje noen at dette er litt stiv pris, men chiafrø er utrolig drøyt i bruk. Stort sett bruker man bare en spiseskje eller to.

 

– Desiree


13. januar 2015 | Ernæring

Kommentarer (8)

  1. Akkurat begynt å lese bloggen, blir veldig inspirert 🙂 Har et spørsmål om chiafrø, for å svelle chiafrøene har du noen forslag til hva man kan bytte ut kokosmelken med?

  2. Hvor kjøper du chiafrø, og hvordan er dermed fraktkostnader på den siden? Eller er det slik at man kan få tak i det på helsekoster o.l?

  3. Hanne: jeg kjøper dem på helt vanlig helsekost. Life, sunkost, osv. Flere nettbutikker har dem. nu3.no blant annet. Trenger ikke å bestille fra utlandet hvis det bare er disse du skal kjøpe 🙂

  4. Jeg kjøpte Chiafrø på helsekost men disse var mørke frø. På bildene som du har lagt ut ser disse lyse ut. Finnes det flere typer? Pakken kostet kr 230,- for 650gr.

  5. Jeg sliter med å få i meg nok nøtter. Kan jeg erstatte litt av nøtter med chiafrø?

Comments are closed.