Du har misforstått hele poenget!

5. januar 2017 | Ernæring

Det begynner faktisk å bli noen måneder siden Snapchatten Kostholdsdamene startet opp. For meg har det vært en herlig reise å få være en del av denne buketten damer. Så mye kunnskap og inspirasjon og ikke minst lyst til å dele!

Jeg sier bukett, for det er akkurat det vi er. En stor fargerik bukett med ulike blomster! Det er nettopp det som gjorde at jeg hadde lyst til å være med i denne gjengen. For selv om mange av oss kom fra forskjellige bakgrunner og lever etter forskjellige «typer» kosthold, så har vi masse til felles!

Vi er alle sammen lidenskapelig glad i mat! Både å lage den, men også å forske på hvordan den påvirker kroppen. Og vi deler alle sammen filosofien om at et godt, sunt kosthold handler om å finne det som passer for deg, din kropp, din hverdag og dine gleder.

Kosthold er veldig personlig, og det er ingen fasit som passer for alle. Skal man dra noen likhetstrekk mellom alle damene så er det at vi alle sammen liker å lage mat fra bund, fokus på gode råvarer, er opptatt av at et sunt kosthold også skal ha plass til fett, masse grønnsaker og litt kos. Derifra sprer vi oss ut i forskjellige retninger, fordi vi er forskjellige. Ikke fordi at det Camilla gjør er mer riktig enn det jeg gjør, men fordi måten jeg lever på er riktig for meg og Camilla lever slik det er riktig for henne.

Jeg har valgt å trekke ut nydelige Camilla – Positivt for deg – fordi vi kan representere to veldig forskjellige versjoner av en sunn livsstil. Jeg kan spise banan før trening, drikke sjokolademelk  og spise pasta når jeg kommer hjem, fordi jeg trener mye og har alltid hatt et blodsukker som reagerer lite på raske karbohydrater. Camilla lever etter LcHf prinsippene og kooooser seg med gulost med smør og nugatti zero. Camilla har insulinresistens. Det vil si at hvis hun og jeg spiser samme mengde karbohydrater vil hennes blodsukker skyte i været mens mitt knapt nok vil reagere.

Camillas kropp er vant til å leve på denne måten, jeg ville mistet alt som het overskudd og energi. Ja, vi er forskjellige, men vi lever begge to sunt.

Svært mange tror at et sunt kosthold og en sunn livsstil er EN retning, en liste med punkter hvor du må kunne si check, check, check, men du har misforstått hele poenget 🙂 

Noen fundamentale ting som vitaminer, mineraler, antioksidanter, sunne fettsyrer, protein, vann, nok søvn, bevegelse og et smil trenger vi alle i livet vårt, men utover det er vi alle forskjellige. Du må finne det som passer for deg <3

 

Bilde;Shutterstock

5. januar 2017 | Ernæring