MINI SUKSESSTERTER | uten sukker eller gluten

24. mars 2018 | Godis og kaker

I løpet av påsken kommer jeg til å poste de oppskriftene som ligger i mitt søte og sunne påskehefte på bloggen også, slik at de som ikke har rukket å laste ned kan finne frem til dem.

Hefte vil ligge tilgjengelig til gratis nedlastning til og med søndag. Du finner det HER.

Et stort leserønske har vært en sukkerfri variant av suksessterte. Jeg valgte å lage en aldri så liten vri på denne, ved å lagde små terter i muffinsformer, men man kan så klart steke bunden som en hel kake i stede. Jeg gir deg begge alternativer i oppskriften!

Til bunn trenger du:

Ingredienser

  • 400 g mandler
  • 10 store dadler uten sten
  • 4 eggehviter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Mos dadler, eggehviter og mandler til en glatt masse.
  3. Fordel nøttemassen i muffinsformer så de fyller ca. halve formen.
  4. Stekes i 25 minutter.
  5. Hvis du velger å lage en stor kake må den stekes i 35-40 minutter.
  6. Avkjøl

Til krem:

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 1 dl kremfløte
  • 4 eggeplommer
  • 5 ss sukrin+
  • 1-2 ss maizena

Fremgangsmåte

  1. Ha kremfløte, eggeplommer, sukrin og maizena i en kjele og varm opp under omrøring.
  2. Pass på at det ikke koker.
  3. Når det begynner å tykne trekker du kjelen vekk fra platen og rører inn smøret.
  4. Avkjøl før du pynter kaken

TIPS: om du synes at vanlig gul krem kan bli litt «tung» gjør som jeg har gjort her. Jeg har vispet min opp med 2 ss sukrin melis. Resultatet blir en litt luftigere krem, men smaken er akkurat som den skal være!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

24. mars 2018 | Godis og kaker