Mine godisvalg fra butikkhylla.

3. november 2017 | Ernæring

Fredag og ukas 4. økt er gjennomført! Så vanvittig deilig å kjenne at kroppen begynner å fungere igjen! Formen skal jeg ikke skryte av, men gleden av å gjøre det som jeg vet er så viktig for en gravid kropp overskygger det faktumet!

Fredag betyr også gooodis her i huset. Her praktiserer vi snop og snacks kun i helger og jeg kan gå hele uka å glede meg til fredagskvelden! Akkurat i dag har jeg bestemt meg for å kjøpe is. Det er egentlig noe vi sjeldent har hjemme, men i dag har jeg skikkelig lyst på is med masse digg topping!

Jeg mener at det absolutt er plass til både sukker og kjøpegodis i ett sunt kosthold. Som med så mye annet så handler det om mengde. Men om man vil gjøre noen kloke valg i snackshylla på butikken – hva burde man velge?

I dag hadde jeg tenkt å dele mine 3 favoritter + noen tips!

Mine tre favoritter.

Den første er ganske uproblematisk. Og jeg elsker popcorn på alle måter, så det er egentlig bare en bonus at dette nok er det sunneste du kan velge.

På andre plass kommer mørk sjokolade. Før jeg ble gravid spiste jeg litt sjokolade hver eneste dag! Nå er ikke lysten helt tilstede lengre… Men det er altså mange gode grunner til å velge mørk sjokolade som lørdags godt.

Tredje plass kommer kanskje en liten overraskelse. Baconsvor!

Disse inneholder ganske mange kalorier, men faktumet er at dette er saker som metter og gir et veldig stabilt blodsukker. En liten pose er nok, og for min del blir jeg så fornøyd av en slik en at jeg lett styrer unna resten av snopet.

Noen tips:

Før i tiden var jeg ekstremt glad i smågodt, men etterhvert som jeg har blitt flinkere til å spise næringsrik mat, nok mat og ikke minst nok fett er lysten på dette noe som har forsvunnet mer og mer.

En gang i tiden passet jeg ellers på å bare kjøpe LITT, og gjerne en egen pose/skål til meg selv med det jeg ville spise. Mange opplever at man da klarer å slutte med det, i stede for å bare spise ukontrollert av det som står på bordet lenge etter at man egentlig føler at man er forsynt!

  • Fyll bordet med sunnere alternativer også som oppskåren frukt, grønnsaker og dipp. Første gang jeg gjorde det her hjemme fikk jeg noen skjeve blikk, men alt ble borte gitt.
  • Om du har som mål å gå ned i vekt eller ønsker å ha fokus på en sunnere livsstil – unngå flytende kalorier.
  • Hvis det er noe du virkelig har lyst på – så velger du det. Da blir du fortere fornøyd.
  • Hvordan du spiser tidligere på dagen påvirker i stor grad hvor mye du forsyner deg av det lille ekstra.Mange velger å hoppe over måltider eller «spare» kalorier når de skal i et selskap eller vet at det kommer noe ekstra godt på bordet. Dette er en dårlig strategi som ofte fører til overspising. Spis jevnlig og sørg for nok væske, kos deg med den beste samvittighet og hvis du absolutt føler for å gjøre «tiltak» ta heller en ekstra treningsøkt eller en koselig gåtur!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

3. november 2017 | Ernæring