MINE BASISPRODUKTER PÅ KJØKKENET | en liten guide – med oppskrifter du kan teste

21. mars 2018 | Ernæring

/reklame : skrevet i samarbeid med Sunkost/

 

Mitt store ønske med denne bloggen er å vise deg at det å leve sunt, det kan gjøres lett! Og jeg vet at mange av dere synes at dette med helsekostprodukter eller i det hele tatt produkter du aldri har vært borte i før kan være litt vanskelig. Hvor får man kjøpt det? Hva er det laget av? Hva kan det brukes til? Er spørsmål jeg får daglig.

Så, for å gjøre det ennå lettere for deg å leve sunt har jeg i dag laget en liten oversikt over det du finner i mine skuffer.

Jeg har også linket til oppskrifter som du kan lage av disse produktene! Håper det inspirerer.

 

I STEDE FOR SUKKER:

Dere vet jo at jeg elsker alt som er søtt og sunt!

SUKRIN kan kjøpes HER

Er et helt naturlig produkt med null kalorier. Det finnes i flere forskjellige varianter, og dette er det erstatningsproduktet jeg har brukt lengst.

 

SUKRIN GOLD kan kjøpes HER

Har en karamell aktig smak og passer best til sjokoladekaker, konfekt, kjeks ol. Dette er nok det produktet jeg bruker aller mest i min hverdag.

 

SUKRIN+ kan kjøpes HER

Noen synes at Sukrin alene har en litt rar ettersmak. Dette løser man enkelt ved å kombiere Sukrin med Sukrin Gold eller bruke Sukrin+. Sukrin+ er Sukrin som er smeltet sammen med Stevia, slik at smaken blir annerledes.

 

STEVIA kan kjøpes HER

Er naturlig, kalorifritt og erstatter vanlig sukker i alle sammenhenger og mange oppskrifter.

 

KOKOSBLOMSTSUKKER kan kjøpes HER

Er det alternativet jeg bruker mest til familiens yngste. I motsetning til de over er det ikke kalorifritt, men det gir en lavere blodsukkerstigning enn vanlig sukker. Smaken er søt og god, og helt klart en favoritt for de yngre her hjemme.

ET PAR GODE OPPSKIFTER DU KAN TESTE.

LcHf Turkake med karamell og peanøtter

Sukkerfri firkløverkake

Sukkerfri speltboller

 

MCT OLJE kan kjøpes HER

Sunt fett er en viktig del av et balansert kosthold, som jeg ofte opplever at mange glemmer eller ikke er klar over. Min hverdagsfavoritt er MCT olje. Og jeg bruker den rett og slett som en kosttilskudd i enten smoothie eller te – hver enste dag.

Hvorfor akkurat denne?

MCT står for Medium Chain Triglycerides eller mellomlange fettsyrer. Fettsyrene vi spiser er mokelyler som består av karbonatomer, linket sammen i kjeder. Hvor lange disse kjedene er varierer så fra fettsyre til fettsyre, men alt mellom 2 og 22 er vanlig.

I vårt vestlige kosthold spiser vi mest LCT – Long Chained Triglycerides eller lange fettsyrer. Disse har 12 til 18 karboner. Mens MCT kun har 6 til 10. Og det er dette faktumet som gir oljen en rekke unike egenskaper!

 

Fordi MCT olje består av kortere kjeder forbrenner kroppen det fortere enn andre typer fett. Og kalles derfor for energiolje.

FERDIGE KAKEMIKSER!

Jepp, jeg skal innrømme at jeg av og til jukser litt. Men kanskje ikke helt sånn som du tenker juks? Jeg bruker nemlig ferdige kakemikser til å lage masse annet enn bare kaker med!

DENNE kakemiksen kan for eksempel bli til lyse cookies eller frokostvafler!

Men en ferdig miks med sukkerfri sjokoladekake eller vafler er alltid kjekt å ha i skuffene! Du finner dem HER og HER

ANDRE PRODUKTER DERE SPØR OM!

Skuffene mine rommer jo mer enn dette, men det er disse tingene det går mest i. Jeg skal allikevel ramse opp de produktene som alltid ligger i skuffen min, selv om de ikke blir brukt hver eneste dag. For når jeg bruker dem på bloggen får jeg alltid spørsmål om hvor man kan få tak i det!

VANILJEPULVER HER 

Denne går egentlig igjen i utrolig mange oppskrifter, men kan som regel sløyfes. Men dette er virkelig et produkt jeg ikke kunne levd uten! Det smaker så vanvittig godt og er veldig drøyt i bruk!

LAKRISROTPULVER HER

Jeg må bare legge ved link til lakriskaramellene mine. De er blant bloggens mest populære oppskrifter, og det er ikke uten grunn! Du finner dem HER

SUKKERFRI SJOKOLADE HER, HER og HER

PROTEINPULVERET JEG ANBEFALER HER

Igjen noe jeg blir spurt om nesten daglig er et godt proteinpulver. Hvorfor anbefaler jeg dette fremfor andre?

  1. Det er naturlig søtet med Stevia
  2. Det er vegansk noe som betyr at også deg med allergi for melk og egg kan bruke det
  3. Det smaker veldig godt

Perfekt til smoothies og lignende!

Smoothie med rødbete

 

Før denne guiden blir alt for lang må jeg få lov til å informere om at jeg i morgen, torsdag klokken 19:30 skal ha en live sending fra Sunkost på Farmandstredet i Tønsberg, hvor tema nettopp er lure basisvarer å ha hjemme. Sendingen går via min Facebook side HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

21. mars 2018 | Ernæring