Min pyramideøkt på elipcemaskin

28. september 2016 | Trening

Tirsdager trener Daniel bryst og triceps. Men siden benk og bryts press ikke er noe jeg prioriterer å trene pleier jeg å bruke tirsdagen til det jeg kaller småplukk. Litt cardio, litt bevegelighet, litt coretrening, ja egentlig bare lade batteriene.

Siden jeg løper en del ellers bruker jeg også denne dagen på elipce eller trappemaskin fremfor mølla. Personlig gjør jeg det for variasjonens skyld, men det er mange gode grunner til å velge elipce eller trappemaskin.

  • Det er vektbærende trening. 

Det vil si at du må holde din egen vekt oppe, noe som øker belastningen, og dermed også kaloriutbytte.

  • Du bruker hele kroppen.

Det er alltid positivt. Kroppen er jo skap til å brukes.

  • Gir høy puls.

Og det er jo det som må til både for å øke kondisjonen og forbrenne kalorier.

Altså det samme som løping, men minus stor belastning på knær, ankler og rygg. 

Jeg kjeder meg fort når jeg trener kondisjon på maskiner, men med pyramideøkter skjer det hele tiden noe nytt, så tiden går ganske så fort. Og det tenker jeg at det er flere enn meg som setter pris på, derfor vil jeg dele økten jeg har dille på akkurat nå!

 


Jeg liker å begynne øverst på pyramiden.


Lett ti moderat belastning – høyt tempo i 5 minutter


Så litt roligere tempo i 1 minutt.

Lett ti moderat belastning – høyt tempo i 4 minutter

Så litt roligere tempo i 1 minutt.


Lett ti moderat belastning – høyt tempo i 3 minutter


Så litt roligere tempo i 1 minutt.

Lett ti moderat belastning – høyt tempo i 2 minutter

Så litt roligere tempo i 1 minutt.


Så skal du tilbake til toppen, men øk litt tyngden du går på denne runden!

Moderat til tung belastning –  i 2 minutter

Så litt roligere tempo i 1 minutt.


Moderat til tung belastning –  i 3 minutter


Så litt roligere tempo i 1 minutt.

Moderat til tung belastning –  i 4 minutter

Så litt roligere tempo i 1 minutt.


Moderat til tung belastning –  i 5 minutter


Så litt roligere tempo i 1 minutt.

 


Enkelt, greit og effektivt!


Smil


Desiree


28. september 2016 | Trening

Kommentarer (4)

  1. Ja, du har så rett i det! Jeg har en god ellipsemaskin i huset og elsker den! Den tryllet bort vonde knær etter en måned, og nå kan jeg jogge helt smertefritt! Ha en super dag <3

  2. I pyramide har jeg tidligere opplevd at de aktive pausene er halvparten av insarsintervallene? Hva tenker du her?Har du en dedikert spilleliste? Bruker med stor glede en spillelister fra deg til intervall trening ☺

  3. ellen: Det er ikke noen «regel» som sier at man må det 🙂 Det eneste som må til for at økten skal være effektiv er at pausene er kortere enn jobbeperioden 🙂 Ikke noen egen spilleliste til denne økten 🙂

Comments are closed.