Min merkelige mathobby

20. november 2016 | Ernæring
Før jeg utdannet meg innen kosthold og trening har jeg alltid hvert matinteressert. Alltid!

Og at jeg i dag får lov til å jobbe med denne interessen på fulltid er jeg så takknemlig for at det ikke finnes ord. Det meste går litt i perioder. En periode er det gjærbakst som er gøy, så er det kaker, så er det sunnifiseringer av diverse retter, osv, osv. Det er rett og slett det nærmeste jeg kommer en hobby!

Min nyeste mathobby er fermentering. Og jeg vet at mange synes dette er en merkelig greie. Derfor holder jeg det også
litt

på utsiden av bloggen.

Min blogg skal være et fristed for den vanlige mann i gata. Hvor man kan se hvordan den maten du alt spiser i dag, enkelt kan gjøres sunnere. Jeg vil at det skal være gjenkjennelig, trygt og enkelt. For sunn mat er enkelt for de fleste av oss.

Så er det noen som trenger mat eller bruker mat som medisin. Og heller det enn kjemiske fremstilte midler.

Så er det noen som bruker mat og tilskudd for å «optimalisere helsen». Det har jeg hørt mye i det siste. Og det er også fantastiskt at man kan gjøre det. Jeg føler vel selv at jeg gjør det? Jeg spiser som jeg gjør fordi det smaker godt, det føles godt og jeg merker at kroppen har det godt.

Men det er altså ikke derfor jeg startet med fermentering. Jeg gjorde det først fordi det så gøy ut, så fordi det er godt!

I dag lager jeg faktisk ting til litt familie og noen få kunder, fordi ja, de har fått det anbefalt for helsens skyld.

Enn så lenge har jeg prøvd meg på kombucha (fermentert te) surkål og surdeigsbrød. Kombucha er helt klart det enkleste å starte med.

Det neste jeg skal kaste meg over er Kefir. Rett og slett fordi jeg elsker kefir, og kjenner at det gjør magen min også.

Hvis du har lyst til å kaste deg på trenden kan du kjøpe start kit til både kombucha, kefir og surdeig hos www.naturligliv.no For oppskrifter og fremgangsmåter må jeg bare dra frem bloggen til Gry Hammer. Og for daglig inspirasjon er det damene som inspirerte meg til å prøve dette – Kostholdsdamene på Snapchat.


Stort Smil


Desiree

20. november 2016 | Ernæring

Kommentarer (5)

  1. Hei. Ser du har fjernet (4 uker, 5 kg ned #team2) fra Atavistsiden din. Hadde nettopp begynt på igjen etter en pause, kommet til uke 2. Noen måte å få tak i programmet/matplanene/oppskriftene igjen?

  2. Hei.Kommer du til å legge ut fremgangsmåte på kombucha? Kombucha for dummies hadde vært fint 😛

Comments are closed.