MIN LØPETRENING | uke 29

25. juli 2019 | Løpeskolen, Trening

Denne uka har jeg totalt sett løpt over 70 kilometer, et tall jeg aldri noen sinne har vært i nærheten av! Tallet ble så klart så høyt på grunn av løpet jeg løp på lørdag, men fremover er målet mitt å ligge på mellom 40 og 50 kilometer i uka.

Du som har fulgt med på planen min fra start vil nå også se at det har kommet inn en ny type økt. Det vi kaller hurtig langkjøring. Jeg tenkte kanskje jeg skulle skrive et eget innlegg om hurtig langkjøring og lang + rolig langkjøring. Forskjellene på dem, både i utførsel og treningsutbytte.

 

SØNDAG 14. JULI – HURTIG LANGKJØRING

For å få treningskabalen til å gå opp med livet ellers må man av og til ta litt rare valg. Denne søndagen var det skikkelig grått vær. Så vi bestemte oss for å dra til Tønsberg på lekeland. Etter to timer der skulle Daniel kjøre hjem med Herman, men jeg – ja jeg skulle løpe hjem. Ca. 22 kilometer – mesteparten på asfalt.

Det er over to år siden jeg løp så langt, og ennå lengre siden jeg løp så langt på asfalt. Men det gikk faktisk helt fint, og jeg var superfornøyd med å fullføre på under to timer! Men jeg var veldig glad for at Daniel – i stede for å kjøre hjem – dukket opp på veien innimellom for litt ekstra drikke og pepp talk.

Kjenner også at jeg må løpe mer på asfalt før Oslo Maraton!

 

MANDAG 15. JULI – RESTITUSJON – MOBILTET OG STYRKE

Jeg var faktisk overrasket over at kroppen hadde det ganske så bra på mandag. Helt klart sliten og støl, men mye bedre enn forventa.

Økten så slik ut:

20 min elipcemaskin.

Diverste mobilitetsøvelser/tøye med og uten rulle.

Styrke: Chins, facepull, en arms skulder press, ett bens hip thrust og monster walk.

 

TIRSDAG 16. JULI – INTERVALL

Det beste hadde vært å fått denne på onsdag, men tirsdag skulle jeg ha løpetime på LEVEL, så da ble det intervall på tirsdag.

Økten så slik ut:

10 minutter oppvarming

 

Hoveddel:

45/15 x 4

1 min pause

20/10 x 8

1 min pause

45/15 x 4

1 min pause

20/10 x 8

1 min pause

Bakkedrag: 90/30 x 3 (7% stigning)

Trappe ned

 

ONSDAG 17. JULI –  TRENINGSFRI

 

TORSDAG 18. JULI

10 km i sone 3

 

FREDAG 19. JULI – MOBILITET OG RESTITUSJON

Dagen før løpet og målet med økten var å myke opp i musklene. Så jeg holdt Daniel med selskap på mølla i 30 minutter. Gikk raskt og gogget litt – helt rolig.

 

LØRDAG 20. JULI – MITT FØRSTE LØP I FJELLTERRENG – 21 KM

Dette var tidenes opplevelse, og nok det tøffeste jeg har utsatt meg selv for fysisk. Etter dette løpet er jeg faktisk ikke i tvil om at jeg klarer å fullføre Oslo Maraton, selv om jeg der skal løpe dobbelt så langt! 😉

Jeg trener jo en del i terreng, men Tjøme kan jo ikke akkurat skryte på seg å ha mye bakker og fjell. Og  at man blir god på det man trener på er det liten tvil om – jeg har ikke en gang gått i fjellet siden jeg ble gravid med Herman!

Løpet gikk i det store og det hele ca. 11 km oppover, over 900 høydemeter. Så nedover… Mye teknisk sti og noe rent terreng. Målet mitt var å fullføre på maks 3,5 time (dobbelt så lang tid som jeg  bruker på 21 k på asfalt). Det gikk akkurat!

Denne uken er det litt rolig trening. Ikke fordi jeg føler at kroppen trenger ekstra hvile, men det er ikke like lett å få til lange løpeturer når man er gressenke med en på 10 år og en på 1 år 😉 men er ikke bekymret for formen av den grunn!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 

 

25. juli 2019 | Løpeskolen, Trening

Kommentarer (1)

  1. Imponerende! Og inspirerende. Du sier gressenke, hva slags jobb har samboeren din? Offshore 2-4 rotasjon?

Comments are closed.