MIN LØPETRENING | uke 28

14. juli 2019 | Løpeskolen, Trening

Så er det en uke til mitt neste løp, noe som helt klart kommer til å påvirke neste ukes trening, men ikke uken som har vært. Om det hadde vært sånn at jeg hadde trent mot dette løpet så ville jeg nok ha gjort treningen litt annerledes i noen uker nå, men å melde meg på Blefjells Beste var en spontan handling 😉 og jeg tar det egentlig som en treningsøkt i seg selv neste uke.

Over til uka som gikk!

 

SØNDAG 7. JULI langkjøring i sone 2

Jeg løper fremdeles på tid, uten å se på kilometerene underveis, og legger som vanlig på 5 og 5 minutter hver søndag. Denne søndagen krysset jeg endelig en magisk grense for meg, og løp min lengste distanse så langt denne sesongen – 15 kilometer. Magisk for meg fordi jeg vet at om jeg klarer å løpe 15 kilometer i sone 2 så klarer jeg fint en halv maraton. Og det er jo det jeg skal løpe neste lørdag og  17. august, før Oslo Maraton 21. september.

Økten så slik ut:

Oppvarming  10 minutter  i sone 1

Hoveddel 95 minutter sone 2

Nedtrapping 5 minutter

MANDAG 8. JULI – middels lang løpetur i sone 3

Økten så slik ut:

Oppvarming: 10 minutter

Hoveddel: 40 minutter i sone 3

Nedtrapping 10 minutter

 

TIRSDAG 9. JULI FRI

ONSDAG 10. JULI – middels lang løpetur i sone 3, lav 4

Vanligvis løper jeg intervaller på onsdager, men denne uka har budt på lite søvn og formen var mildt sagt elendig denne dagen! Så jeg valgte å bytte rundt på onsdag og fredagsøkta mi.

Dette synes jeg er et viktig poeng for mange å ta med seg. For det er fint å følge et program, men det er ennå viktigere å lytte til kroppen!

Økten så slik ut:

Oppvarming: 10 minutter

Hoveddel: 44 minutter i sone 3, noe sone 4

Nedtrapping 10 minutter

 

FREDAG 12 JULI – intervaller

Jeg kjører samme intervall hver uke, helt til jeg går lei, da bytter jeg.

Oppvarming: 20 minutter fra sone 1-3

Hoveddel i sone 4 – noe 5:

4 minutter intervall

1 min pause

 

4 minutter intervall

1 min pause

 

4 minutter intervall

1 min pause

 

4 minutter intervall

1 min pause

3 bakkedrag a 90 sekunder med 30 sekunder pause. Stigning 7%

 

Nedtrapping.

Jeg tenkte å skrive et innlegg i morgen om hvordan jeg forbereder meg til selve løpet. Har en gjort en del blemmer selv opp igjennom årene, så kan andre lære av mine feil 😉

 

Stort Smil

Desiree

 

 

14. juli 2019 | Løpeskolen, Trening