Dette er det mange som har spurt om
lenge
. Og siden det snart er jul tenkte jeg at det var på tide. Kanskje dette er noe du ønsker å se under juletreet? Før vi går i gang må jeg få lov til å si at jeg kun kan uttale meg om de produktene jeg selv har prøvd. Det finnes utrolig mye på markede, men det som kan være greit å vite når du skal ut å kjøpe en pulsklokke/aktivitetsbånd er:
- Hva er forskjellen på pulsklokke og aktivitetsbånd?
- Trenger du pulsmåler?
- Hvilken pulsmåling er best for ditt bruk?
- Trenger du GPS?
Licensed from:
leungchopan
/
yayimages.com
Hva er forskjellen på et aktivitetsbånd og en pulsklokke?
For å være helt ærlig så er forskjellen i dag liten. Når aktivitetsbånd først kom på markede var de ganske tynne, slik at man kunne ha dem på døgnet rundt, de hadde ikke pulsmåling og kunne kun enkle ting som å telle skritt og gi en grovt estimat av antall kalorier du forbrant i løpet av dagen, osv. I dag finner du aktivitetsbånd som kan det samme som pulsklokker og pulsklokker som gjør det samme som aktivitetsbånd. Så vi hopper heller over til neste steg.
Trenger du pulsmåling? Og hva slags pulsmåling er best for ditt bruk?
Hvis du først skal ha en pulsklokke eller aktivitetsbånd vil jeg virkelig anbefale deg å kjøpe en med pulsmåling! Hvorfor? Fordi dette gir et mye mer nøyaktig bilde av hvor aktiv du er og hvor mange kalorier du forbrenner.
Et lite eksempel:
Hvis du går en tur på 4000 skritt vil et aktivitetsbånd uten pulsmåler si at du har hvert 20% aktiv og forbrent 300 kalorier.
Hvis du løper de samme 4000 skrittene vil et aktivitetsbånd uten pulsmåler fremdeles si at du har vært 20% aktiv og forbrent 300 kalorier. Bruker du pulsbånd vil resultatet si 70% aktiv og 400 kalorier forbrent.
Pulsmåling rundt håndleddet eller rundt overkroppen?
En gang i tiden sa man at pulsmåling rundt håndleddet kunne være noe mer unøyaktig enn et eget bånd rundt overkroppen. Personlig har jeg nå valgt å bytte til en klokke med måling rundt håndleddet. Jeg syntes det var stress å huske å ha med pulsbåndet over alt, og opplevde ofte at kontakten mellom bånd og klokke falt ut. Da er det er ikke så nøye for meg om klokka viser 3-4 slag feil.
Trenger du GPS?
Svaret på dette er ganske enkelt. Trener du mye ute, løper og går turer er det morsomt med GPS. Du får se hvor langt du går, hvor fort, høydemeter over havet og mange klokker har kartfunksjoner hvor du kan se ruta di etterpå.
Trener du stort sett inne, på mølle, saltimer, styrke, osv trenger du ikke GPS.
Hva slags klokker har jeg?
Jeg får starte med å si at jeg ikke er sponset av Polar. Jeg tror pulsklokker er litt som mobiltelefoner. Har du først begynt med i iPhone er det vanskelig å bytte til Android 😉 Daniel har Suunto klokke og jeg sikler støtt og stadig på hans!
Polar A300 koster rundt 1000 kroner med pulsbånd rundt overkroppen.
Dette er en flott klokke om du trener inne – da den ikke har GPS. Jeg har anbefalt den til mange som ønsker en klokke som er enkel å forstå seg på, den viser daglig aktivitet, skritt, kalorier, piper hvis du sitter for lenge stille og er i det hele tatt en aktivitetsmåler og pulsklokke i ett!
Polar M400 koster ca 1500 med pulsbånd.
Dette er bestselgeren til Polar. Den er veldig lik A300, men har det lille ekstra. GPS og flotte kartfunksjoner gjør denne til et godt alternativ om du trener både inne og ute.
Polar M600 koster 3500 kroner og har pulsmåling innebygd i klokka.
Denne er mitt nyeste kjøp, og hvorfor har jeg forklart over. Hvis man ser på treningsfunksjonene på denne klokka så kan den ikke mer enn M400, men dette er også en «smart klokke» som kommuniserer med telefonen din. Den har touch screen som gjør den ennå enklere å bruke og fargeskjerm.
Mitt råd til deg som skal ut å kjøpe er å kartlegge ditt behov, hvor vil du måle puls og trenger du GPS?
Comments are closed.