Kan bestilles hos norli.no HER
Ny uke og ny food prepp, som gir deg frokost og lunsj til hele uka, med minimal innsats på kjøkkenet. Alle oppskrifter er hentet fra min nyeste bok, MIN SUNNE LIVSSTILSDAGBOK! Og denne uka er det altså Oatmeal Frokost Cookies og grønnsaksbrød som står på menyen!
Boka er en steg for steg guide til en sunnere, sprekere og gladere livsstil, som følger deg dag for dag i 12 uker!
- Over 80 sunne oppskrifter til frokost, lunsj, middag og kvelds.
- Sunne søtsaker.
- Effektive treningsprogrammer som kan trenes hvor som helst.
- Ernæring gjort enkelt og sunn mat gjort GØY!
- Kostplaner, treningsplaner og habit trackere.
- Verktøyene du trenger for å gjøre de beste valgene du kan gjøre for deg i din hverdag.
- Og en livsstilsdagbok som følger deg dag for dag, til de vanene du ønsker å ha som en del av din sunne livsstil blir en del av deg.
Denne lille oppfinnelsen ble til i 2017. Første gang av brokkoli, senere av blomkål, rødbete, gulrot og tilslutt søtpotet.
Brødet kan brukes til det meste. Mine favoritter er pizzabunn, burgerbrød, pølsebrød, tilbehør til suppe, salater og som her – sandwichbrød!
Brødet burde oppbevares i kjøleskapet. Der holder det seg i 3-5 dager.
TIPS: Del brødet opp og legg dem med bakepapir i mellom. Frys dem ned og ta opp en og en skive. De tiner kjapt opp i kjøleskapet over natten eller i en brødrister på travle morninger!
Nok til 9 skiver = 1 langpanne:
Ingredienser
- 1 brokkoli eller 400 gram rå blomkål, rødbete, gulrot eller søtpotet.
- 3 egg
- 3 ss havregryn
- 3 ss havremel eller annet grovt mel
- 1 ts salt
- Ønsket krydder
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader varmluft.
- Del grønnsakene du vil bruke opp i biter og ha den i en food prosessor. Hvis ikke du har en food prosessor kan du rive grønnsaken på et rivjern.
- Bland sammen egg, havregryn, mel og salt. Tilsett grønnsakene og bland sammen godt.
- Fordel røren utover en stekeplate med bakepapir, ca. 1 cm. tykk.
- Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
TIPS: vil du lage pizza av grønnsaksbrødene anbefaler jeg deg å steke bunnen helt ferdig i 20 minutter før du tar på ønsket fyll og steker den i nye 10 minutter.
Til 9 cookies trenger du:
Ingredienser
- 3,5 dl havregryn
- 2,5 dl havremel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
- 2 egg
- 1 dl honning eller SukrinGold Sirup
- 0,5 dl hakket sjokolade
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Rør sammen havregryn, havremel, bakepulver, sjokoladebiter og krydder.
- Visp sammen egg og honning/SukrinSirup. Vend inn det tørre.
- Fordel røra på et stekebrett, ca 2 ss per cookie, og form til cookies. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter.
Tredje opplag av boka kom inn på lager denne uka! Du finner den hos din nærmeste bokhandler og i deres nettbutikker. Kan bestilles hos Norli HER