MIN FASTE FROKOST | ser du hva som mangler?!

18. juni 2018 | Ernæring, Frokost

Jeg er og blir et periode menneske når det kommer til mat, og særlig frokost. I perioder drikker jeg kun smoothie, i perioder spiser jeg kun havregrøt og i perioder er det kun denne yoghurtbollen!

Hva slags nøtter og bær jeg bruker kan godt variere fra dag til dag, men i bunn og grunn er det alltid det samme!

  • Gresk yoghurt naturelle
  • Nøttesmør (her peanøttsmør)
  • Diverse frukt og bær.

Alt sammen gir et godt og balansert kosthold som inneholder både gode kilder til fett, proteiner og karbohydrater – i tillegg til vitaminer og mineraler.

Men hva mangler her?

Det du ikke ser på dette bilde er fiber!

En liten detalje som de fleste av oss vet er bra for magen, men som vi spiser alt for lite av. For fiber er så mye mer enn bra for fordøyelsen!

Hvorfor burde du spise fiber?

1.La oss ta fordøyelsen først! Fiber sveller i tarmen, sammen med væske. Dette stimulerer musklene i tarmen slik at fordøyelsen går lettere.

2.Fiber fungerer som enflaskekost i tarmen og drar med seg avfallsstoffer på vei ut av kroppen. Dette resulterer i gode helseeffekter som redusert risiko for tarmkreft, lavere kolesterol og triglyserider.

3.Fiber er mat for de gode tarmbakteriene våre, og er derfor viktig for en sunn og velfungerende tarm.

4.Fiber senker blodsukkeret.

5.Fiber bidrar til lengre metthetsfølelse.

Hvordan få i seg mer fiber?

Mange tenker nok at den beste fiber kilden i et norsk kosthold vil være brød, men man kan fint få i seg nok fiber uten å øke mengden korn i kostholdet.

Personlig har jeg mer fokus på å få i meg fiber fra grønnsaker, frukt og nøtter, da dette gir et mer variert og næringsrikt kosthold. I tillegg til dette bruker jeg HUSK MAGEBALANSE (reklame) hver eneste dag.

Spise du nok fiber?

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

18. juni 2018 | Ernæring, Frokost