MELFRITT PROTEINBRØD BRØD AV CHIAFRØ OG QINOA | uten egg, melk, gluten og nøtter

12. februar 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter

APPLE HER GOOGLE HER

Hver gang jeg poster en variant av «typiske» proteinrundstykker/brød får jeg spørsmål om varianter uten melk, egg eller havre. Som jo er det disse rundstykkene er laget av. Jo, man kan erstatt egg med chiafrø, man kan erstatte cottage cheese med laktosefri variant og man kan bruke glutenfrie havregryn, men det er jo også de som ikke tåler havre (uavhengig av gluten) og de som ikke tåler melkeprodukter (selv om de er laktosefri).

Om allergier ikke er en utfordring for deg er det allikevel mange gode grunner til å teste dette brødet! Hoved ingrediensen er som du ser qinoa som er:

  • Rikt på fiber, faktisk mer enn mange  typer korn.
  • Glutenfritt for de som trenger det.
  • En fin, plantebasert kilde til proteiner.
  • Inneholder alle de essensielle aminosyrene (altså proteiner som vi må tilføre via kosten)
  • Inneholder omega- 3
  • Gir liten blodsukker stigning
  • Høyt innhold av antioksidanter
  • Rikt på jern

Brødett er vanvittig enkelt å lage! Eneste som kan være lurt er å legge frøene til bløt kvelden før du skal bake det, eller om morningen, så kan det stekes 8-10 timer senere.

Til ett brød trenger du:

Ingredienser

  • 300 gram ukokt qinoa (fås i vanlig matbutikk)
  • 60 gram chiafrø
  • 2,5 dl kaldt vann
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 ss honning (lønne sirup hvis du er veganer)
  • 0,5 dl olje
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver

Kvelden før eller 8-10 timer før baking:

Fremgangsmåte

  • Ha chiafrø og qinoa i hver sin bolle.
  • Hell 2,5 dl kaldt vann over chiafrøene. Dette vil svelle og bli til en slags gele.
  • Dekk qinoa med kaldt vann. Frøene vil svelle. Blir det vann på toppen skal dette helles av rett før baking.

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 160 grader (ikke varmluft)
  • Hell vannet fra qinoaen – hvis det er noe igjen.
  • Ha 2/3 av qinoaen + alle chiafrøene, salt, olje,  sitronsaft, honning og bakepulver i en blender. Blendes kraftig i 3 minutter.
  • Rør inn resten av qinoaen.
  • Smør eller kle en brødform og hell røren over. Pynt med frø hvis du vil.
  • Stekes midt i ovnen i 70 minutter.
  • La brødet avkjøles i formen i ca. 30 minutter før du tar det ut.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

12. februar 2020 | Boller & Brød, Oppskrifter