MEATFREECHALLENGE | mine favorittoppskrifter og en liten oppdatering så langt

25. mars 2018 | Ernæring, Middag

/reklame i samarbeid med Hälsans Kök/

Så har man altså kommet til #meatfreechallenge dag 7/10, og jeg må ærlig talt innrømme at det går mye enklere enn forventet!

Nå har jeg som sagt hatt et ekstra fokus på å få mer plantebasert mat inn i vårt kosthold ganske lenge, men produktene fra Hälsans Kök gjør dette enda enklere!

Jeg har fått testet masse spennende oppskrifter disse syv dagene, både fra  Hälsans Kök sin FB side HER, og egne kreasjoner. Også har jeg faktisk fått masse gode tips fra dere lesere også! Gøy at flere er kjent med disse produktene fra før av!

Første ting jeg ble anbefalt om å teste av en av dere var burgeren.

Her har jeg laget en helt vanlig burger med avokado krem. Både Daniel og Vilde var litt små skeptiske til denne. Men med sitt eget favoritt tilbehør til, forsvant middagen uten at jeg hørte noe mer om det 😉

 

Spørsmålet som så klart har dukket opp i løpet av disse dagene er:

-Hva med proteinene?

Som jeg sa i sist innlegg jeg skrev om Hälsans Kök, så er ikke problemet i det norske kosthold for lite proteiner. Vi spiser mer enn nok av det. Og middagen du ser her inneholder ca. 15 gram proteiner. Totalt i løpet av en dag burde nok jeg ligge på rundt en 65 gram proteiner. Sammen med produktene fra Hälsans Kök, grønnsaker, frukt, nøtter, frø og diverse meieriprodukter kommer jeg fort over dette. Så selv om jeg er gravid (noe som krever ekstra proteiner) og har en aktiv livsstil (noe som krever ekstra proteiner) ligger jeg godt innenfor.

 

Min favoritt blant produktene til Hälsans Kök så langt har helt klart vært Veganske Filè.

Sist uke var litt i overkanten hektisk og begge rettene du ser over her har fungert både som middag og lunsj på farten!

Oppskrift på salaten finner du HER

Gryten med grønnsaker og grønne linser hadde jeg tenkt du skulle få oppskrift på nå. Den ble faktisk så godt mottatt av familien at den ble middag to dager på rad! Den ene dagen tilsatte jeg Veganske Filè og den andre dagen tilsatte jeg chorizo pølsene til Hälsans Kök.

Til 4 personer trenger du:

Ingredienser

 • 1 stor bakepotet
 • 1 purre
 • 1/2 selleri rot
 • 3 gulrøtter
 • 1 gul løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 1/2 bunt stangselleri 1 flaske passata eller 7 dl pastasuas
 • 6 dl grønnsaksbuljong
 • 500 gram grønne linser (ferdigkokt på bok)
 • 2 pakker Veganske Filè

Fremgangsmåte

 1. Kutt opp alle grønnsakene
 2. Start med å steke bakepotet, gulrot, løk og hvitløk til løken er litt blank.
 3. Tilsett så alle grønnsakene med unntak av linsene.
 4. Hell over passata og grønnsaksbuljong og la det hele småkoke i 10 minutter.
 5. Stek fillet bitene i litt olje, salt og pepper.
 6. Tilsett linsene, fillet bitene og server.

Jeg vil faktisk anbefale å lage dobbel porsjon av gryten til å ha i frysa. Så er det bare å ta opp, tine og tilsette veganske Filè eller pølser rett før servering! Helt supert når man ikke har hatt tid til å planlegge noen middag.

Jeg har også fått flere spørsmål om hva jeg synes om den veganske kjøttdeigen til Hälsans Kök. 

Nå har jeg brukt den i pastasauser og til disse små blomkålpizzaene denne uken. Og i likhet med Veganske Filè, så tror jeg ikke jeg hadde merket forskjell om jeg ikke visste at det var et vegansk produkt!

Til en person trenger du:

Ingredienser

 • 3 skiver blomkål på ca 1 cm
 • 1/2 pose vegansk kjøttdeig
 • 2 dl pastasaus
 • 6 skiver ost
 • Ønsket grønt

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Forstek blomkålen i 10 minutter i ovnen.
 3. I mens steker du kjøttdeigen og tilsetter pastasaus.
 4. Fordel sausen på hver blomkålskive.
 5. Ha over ost og grønt.
 6. Etterstek i nye 10 minutter.

Så med tre dager igjen av #meatfreechallenge er jeg ganske så sikker på at vi skal klare å gjennomføre minst en kjøttfri middag i uka fremover! Hva tenker du? Fast innslag på bloggen?

Ikke glem å følge Hälsans Kök på Facebook. Masse god inspirasjon! Du finner siden Hälsans Kök.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

25. mars 2018 | Ernæring, Middag