MATPAKKETIPS | REGNBUEPANNEKAKER OG GROVE PIZZAMUFFINS

Reklame 28. september 2020 | Barnemat, Matpakka

reklame Rørosmeieriet

 

Gode matpakketips kan vi vel aldri få nok av? Og denne gangen har jeg teamet opp med Rørosmeieriet for å gi deg to barnevennlige matpakketips som garantert vil vekke entusiasme og matglede når matboksen åpnes!

Pannekakene er tilsatt spinat og rødbet. Noe som gjør matpakka til en liten fargefest.

Muffinsene er helt supre for deg med dårlig tid om morningen. De kan nemlig fryses. Legg dem frosne i matboksen kvelden før. Oppbevarer du matboksen i kjøleskapet så er muffinsen ferdig tint til lunsj dagen etter.

Disse muffinsene er ikke bare grove, de er også bakt med Tjukkmjølk og Skjørost fra Rørosmeieriet.

Tjukkmjølka gjør at baksten holder seg super saftig! Skjørosten er med på å øke protein innholdet slik at muffinsene metter lengre og gir god energi til travle barn.

 

Til 6 store muffins trenger du:

Ingredienser

  • 3 dl siktet speltmel
  • 3 dl havremel
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 4 egg
  • 2 dl Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet
  • 4 egg
  • 2 dl Skjørost fra Rørosmeieriet
  • 0,5 finhakket rødløk
  • 1 finhakket paprika
  • 1 dl finhakket persille
  • 5 skiver kokt skinke
  • 1 dl revet ost

Ingredienser

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Start med å røre sammen egg, tjukkmjølk og skjørost. Rør deretter inn revet ost, skinke, løk, paprika og persillen.
  • Bland det tørre sammen i en bolle før du mikser det våte og det tørre.
  • Fordel røren i 6 store muffinsformer.
  • Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter.

Disse kan spises som de er eller brukes som sandwichbrød!

 

Regnbuepannekaker ca. 8 stykker:

Ingredienser

  • 2 store egg
  • 1 moden banan eller 4 ss honning
  • 1 dl havremel
  • 1 dl siktet speltmel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet

Grønne pannekaker: blend inn 2 never frisk spinat

Rosa pannekaker: blend inn 1/2 rødbet uten skall (kan fint være rå)

Fremgangsmåte

  • Blend alle ingrediensene sammen i en blender eller stavmikser.
  • La røren svelle i 10 minutter før du steker små pannekaker.

Disse er så klart egnet til både frokost, lunsj og kveldsmat.

I matboksen serverer jeg dem som de er, med litt bær, frukt og et yoghurtbeger.

Flere oppskrifter laget i samarbeid med Rørosmeieriet finner du HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Reklame 28. september 2020 | Barnemat, Matpakka

Kommentarer (1)

Comments are closed.