Matpakke knekkebrød uten nøtter og mel.

22. oktober 2014 | Matpakka

Dagens lunsj ble hjemmelagde knekkebrød med myyyyyyye pålegg. Ost, laks, avokado og eplebiter.

Knekkebrød er kjempe enklet å lage, og oppskriftene er mange.

Personlig er jeg ikke så glad i variantene med mye egg, kli eller nøtter.

 

Disse innehloder:


200 solsikkekjærner
50g linfrø
50g kli
1 dl sesamfrø
5 ss chiafrø (valgfritt)
2 sa fiberhusk
En klype salt
Valgfritt krydder

5 dl kokende vann

Slik gjør du:

Bland alt det tørre
Hell over vann og la det svelle i 10 min

Hvis du ønsker tynne knekkebrød er dette nok til to brett. Ønsker du litt mer å bite i, som meg, så steker du det på ett brett.

Jeg klapper det hele jevnt og flatt ved å legge et bakepapir over, og stryke over.
Trekk papiret vekk og stek i 60 minutter på 175 grader.

Når du tar det hele ut av ovnen er det fremdeles litt mykt. Ønsker du firkantede knekkebrød kan du da bruke en pizzarulle til å dele det hele opp.
Jeg liker det litt rustikt, så jeg lar det stivne før jeg brekker det opp i passe biter.

Oppbevares i en tett boks.

– Desiree

 


#lavkarbo


#knekkebrød


#vegan


#glutenfritt


#lchf


#familemat


#hjemmelage


#oppskrift


#firfocuse


22. oktober 2014 | Matpakka

Kommentarer (6)

  1. Hjemmelagde knekkebrød er nydelig! Noen grunn til at du bruker kokende vann istedenfor vanlig springvann?

  2. Kristine: Vet ikke 🙂 Jeg pleier bare å dele opp i vanlig knekkebrød str 🙂

Comments are closed.