Dagens lunsj ble hjemmelagde knekkebrød med myyyyyyye pålegg. Ost, laks, avokado og eplebiter.
Knekkebrød er kjempe enklet å lage, og oppskriftene er mange.
Personlig er jeg ikke så glad i variantene med mye egg, kli eller nøtter.
Disse innehloder:
200 solsikkekjærner
50g linfrø
50g kli
1 dl sesamfrø
5 ss chiafrø (valgfritt)
2 sa fiberhusk
En klype salt
Valgfritt krydder
5 dl kokende vann
Slik gjør du:
Bland alt det tørre
Hell over vann og la det svelle i 10 min
Hvis du ønsker tynne knekkebrød er dette nok til to brett. Ønsker du litt mer å bite i, som meg, så steker du det på ett brett.
Jeg klapper det hele jevnt og flatt ved å legge et bakepapir over, og stryke over.
Trekk papiret vekk og stek i 60 minutter på 175 grader.
Når du tar det hele ut av ovnen er det fremdeles litt mykt. Ønsker du firkantede knekkebrød kan du da bruke en pizzarulle til å dele det hele opp.
Jeg liker det litt rustikt, så jeg lar det stivne før jeg brekker det opp i passe biter.
Oppbevares i en tett boks.
– Desiree
#lavkarbo
#knekkebrød
#vegan
#glutenfritt
#lchf
#familemat
#hjemmelage
#oppskrift
#firfocuse
Hjemmelagde knekkebrød er nydelig! Noen grunn til at du bruker kokende vann istedenfor vanlig springvann?
Madelen: Linfrø burde legges i bløt i varmt vann 🙂
hva er 2sa fiberhusk??
Karianne: skrivefeil 🙂 ss
Hvor mange knekkebrød skal jeg dele opp til?
Kristine: Vet ikke 🙂 Jeg pleier bare å dele opp i vanlig knekkebrød str 🙂