Marsipan og nugattrullade; søt og sunn julekonfekt

1. desember 2015 | Godis og kaker

Det er jo ikke bare småkaker vi kose oss med i julen. Konfekt og annen godis hører også til. Personlig er jeg helt ram på alt som har med marsipan å gjøre, og det neste som står på min to do liste er tysk marsipankake! Moms! Glem den norske bløtekaken med marspianlokk. Her snakker vi om kake laget av kun marsipan og sjokolade! Og jeg har noen helt spsesielle tanker om hvordan min skal bli, bare vent å se!

Men jeg marinerer videre på det deler jeg i dag en veldig enkel, men veldig god konfekt! En marsipanrullade fylt med sunn nugatti.Oppskriften er veldig enkel, men du har faktisk noen valgmuligheter utifra hvor mye du vil kutte inn på fett og kalorier.

Vi tar marsipanen først.

Du trenger:

Du trenger:

2 eggehviter
5 toppede ss mandelmel (her kan du lage selv av å kjøre mandler i kjøkkenmaskin. Ønsker du å redusere ennå mer på fett og kalorier kan du bruke fettredusert mandelmel)

4 toppede ss sukrinmelis
1 ss sukringold

Slik gjør du:
Bland i en bolle og sett det hele i kjøleskapet i minst en time, så blir det hele lettere å jobbe med.

Nugatti finner du oppskrift på
HER

 

Kjevle så marsipanen ut til den er ca 1/2 cm tykk. Smør nugattien utover og rull sammen.

Sett den så tilbake i kjøleskapet så den får satt seg litt.

Jeg helte smeltet sjokolade over min.

 

Deles opp i passende biter ved servering.

 

Vil du stemme meg videre til finalen i Vixen Bloggawards så kan du gjøre dette
HER

<3

 

Stort Smil

 

Desiree

 

 

 

Notater:

 


#sukkerfri


#konfekt


#funksjonellmat


#sukrin


#marsipan


#nugatt


#utensukker


#glytenfri


#laktosefri


#allergivennlig


#bakeutensukker


#suntoggodt


#sunnjulekonfekt

 


1. desember 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (7)

  1. Oh my!! Det der ser jo helt magisk ut for en marsipan elsker som meg <3 Skal prøves! Ha en fin dag 🙂

  2. Hei Desiree!Først av alt, – tusen takk for en fin blogg med mange gode tips til trening, mat og inspirasjon! Jeg har stemt på deg flere ganger i Vixen blog awards :-). Håper du vinner!Denne marsipanoppskriften skal jeg prøve. Jeg tenkte å helle over smeltet sjokolade blandet med litt hakkede nøtter (pistasj eller hasselnøtter) og bittelitt havsalt, tror det kan bli knallgodt. Jeg elsker marsipan blandet med sjokolade, men er ikke veldig glad i Nidars marsipanstenger (synes de bare smaker mandeldråper og sukker). Gullbrød er for øvrig mye bedre, men der er det en mye større prosentandel mandler i oppskriften :-).Riktig god førjulstid!mvhLinda

  3. Hei! Jeg får ikke marsipanen til å bli fast? Har snart hatt oppi dobbel mengde mandelmel og nøtter, men fortsatt er det bare en røre.. Hva har jeg gjort feil?

Comments are closed.