Vet du den beste måten å marinere kylling på?
Vel, i følge meg er det i Kefir! Ja, du leste riktig – kefir og masse deilig krydder! Når man tenker seg om så er det kanskje ikke så rart allikevel, for så fort du beveger deg vekk fra skadinavia er det å bruke yoghurt og andre melkeprodukter i marinader veldig vanlig.
Min favorittmarinade i disse dager består av kun to ting Kefir og Tabasco med chipotle smak. Den er ikke så sterk som vanlig tabasco og gir en smak. Lager jeg denne retten til hele familien marinerer jeg Vildes kjøtt i Kefir og pizzakrydder. Ikke noe problem, ikke mere jobb.
Slik lager du marinaden:
1 dl kefir + 1/2 ss tabasco per kyllinbryst
Dekk kyllingbrystene med marianden og la det gjerne stå i kjøleskapet over natten.
Dette er perfekt med litt meksikansk tilbehør. Vi kastet rett og slett sammen en salat av:
Hjertesalat
Koriander
Rødløk
Avokado
Mais
Tomat
Servert med rømme og lime, og kanskje noen nachochips på kanten. NAM!
Så enkelt kan det gjøres.
Fredags smil
Desiree