Mandelkonfekt med salt karamell og sjokolade; søtt og sunt

26. januar 2016 | Godis og kaker

I dag er dagen hvor alt gikk rett vest og endte opp i øst!
Er det mulig!

Får mange kommentarer på at jeg alltid er så blid og positiv, men vet du hva? Det er en grunn til at jeg har holdt meg litt unna Snapchat i dag, for i dag var dagen hvor det kunne motbevises. Guri malla! Men heldigvis SÅ er det aldri for sent å starte en bra dag, så jeg tenker at min dag starter nu, og den skal ende med et smil og litt lavere skuldre! Basta!

På dager som denne er sjokolade absolutt en god ting. Og når den i tillegg kommer i form av en søt og sunn konfektkake du kan kaste sammen på 15 små minutter blir i allefall jeg litt blidere.

 

Til 6 store ruter trenger du:

 

2 never mandler

3 ss mandelmel (eller havremel)

4 ss fiber sirup clear eller honning

 

6 dadler uten sten

2 ss varmt vann

Grovt salt

 

Ca 50 gram 70% sjokolade

2 ts smør

1 knipe vaniljepulver – kan sløyfes

 

Slik gjør du:

Legg mandlene til bløt i varmt vann i 10 minutter.

Det samme gjør du med dadlene.

Smelt sjokolade og smør over vannbad

 

Etter 10 minutter heller du vannet av mandlene og kjører disse til en masse men blender eller stavmikser. Tilsett mel og søtning og kna til en seig deig.

Trykk denne ut på en bakepapir. Ca 0,5 cm tykk.

Sett den i fryseren.

 

Mos dadlene med stavmikser og tilsett ønsket mengde salt. Smak deg litt frem.

Bre dette over mandelbunnen før du heller sjokoladen over.

 

Settes i fryseren i 30 minutter.

Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

 

Hei og hopp.

Jeg jobber videre og kommer innom senere i dag med noen RÅ rumpeøvelser med strikk!

 

Smil

Desiree

 

 

 

Noater:

 


#oppskrift


#konfekt


#raw


#glutenfritt


#utensukker


#bakeutensukker


#funkjsonellmat


#karamell

 


26. januar 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (7)

  1. Hei! Dette såg kjempegodt ut!! Men..for en som ikke vil ha dadler, har du annet godt å ha som ett lag før sjokoladen eller funker det med mandelbunn og sjokolade bare? Mvh en som blir inspirert 🙂

  2. OMG! Disse var bare himmelske. 😀 Elsker både dadler og mørk sjokolade, så dette passet meg perfekt. 😉 Men til de som er skeptiske til dadler – jeg merket de ikke. Så det var kanskje litt synd for mitt vedkommende. 🙂 🙂

Comments are closed.