MAMMAKROPPEN UKE 8-12 | det må være lov å synes at det er litt tøft!

18. juli 2018 | Sprekere Mamma & Baby

For deg som klikker deg inn på mitt lille Mammakropp prosjekt for første gang så finner du de andre oppdateringene HER.

I ukene etter at Herman ble født har jeg tatt opp de vanligste forandringene kroppen går igjennom etter fødsel. Vi har sett på hvordan en vanlig kvinnekropp sakte, men sikkert går tilbake til en slags «normal», hva denne normalen er, hvilke utfordringer de fleste av oss støter på og løsninger på dette.

Meg og magen 4 dager etter fødsel.

Uke 8 er den uken hvor du som har tatt keisersnitt kanskje kan begynne med litt trening igjen.

Akkurat som ved vaginal fødsel er det store individuelle forskjeller så ikke fortvil om din kropp ikke er helt klar ennå. Uansett burde du ta en runde med fastlegen din før du går igang med trening. Og min personlige mening er at alle som har født burde spandere på seg en konsultasjon hos en fysioterapaut før man belaster kroppen med mer enn egen kroppsvekt.

Herman er nå 12 uker. Og på en eller annen måte hadde jeg nok forventet av meg selv at jeg skulle være mer tilbake til normalen nå. Ikke misforstå meg! Jeg snakker absolutt ikke om sixpack og sprettrumper. Heller ikke daglige treningsøkter og milelange joggeturer.

Men jeg savner virkelig å ha en kropp som fungerer! 12 uker etter fødselen hadde jeg regnet med at jeg i det minste kunne trene når jeg hadde tid, lyst og overskudd. At jeg kunne ta meg en liten løpetur med vognen eller ei treningsøkt i hagen. Det å være fysisk aktiv er så stor del av det å være meg, at jeg rett og slett føler at jeg har mistet en stor del av meg selv!

Det gjør også at andre «forandringer» kroppen går igjennom akkurat nå går mer inn på meg enn det det normalt sett ville gjort.

3 måneder etter fødselen begynner kroppens hormonelle nivåer å nærme seg normalen igjen. Noe som hos de alle fleste fører til at man mister hår og får skjørere negler.

Sign me up!

Her sitter jeg igjen med en nevne hårstrå hver gang jeg drar fingrene gjennom manken! Det er ikke unormalt å miste opp til 1/3 del av håret. Hjelpes!

 

Etter fødselen oppdaget jeg også at synet mitt hadde blitt dårligere. Mye dårligere! Dette er også et resultat av hormonelle forandringer og høyere væske nivå i kroppen. Hos de fleste blir dette bedre etter noen uker, men om man ammer kan det vedvare. Så her er det ei som nok må investere i nye briller og linser…

 

12 uker etter fødselen har jeg fremdeles delte magemuskler. Det er faktisk helt normalt. Jeg har sagt det flere ganger og sier det igjen. Mange stresser over dette, men ikke gjør det. Gi kroppen litt tid, den har vært igjennom mye!

Brun stripe og løs hud? Check!

Siste, men ikke minst så har vekten begynt å gå oppover!

Som mange andre sikkert opplever blir jeg ekstremt sulten av ammingen! Og jeg skal ærlig innrømme at de ekstra kaloriene man faktisk trenger når man fullammer (ca.500) ikke nødvendigvis blir dekt opp av sunn og næringsrik mat! Hørte jeg noen si skolenrød? 😉

Nå skulle jo ikke jeg ned i vekt etter fødselen, tvert i mot så håper jeg jo på å trene på meg noen kilo muskler igjen etterhvert. Men siden jeg ikke trener noe særlig styrke akkurat nå er ikke dette muskelvekt…

 

Det er nå fem, nesten seks uker siden jeg var til behandling første gangen. I dag var jeg tilbake, og selv om jeg fremdeles har store smerter i knærne begynner øvelsene jeg gjør å gi resultater! Bekkenet er ikke fult så stivt, musklene ikke like stramme og betennelsene begynner å slippe taket.

Gode tilbakemeldinger, positiv prognose og et nytt sett med øvelser, som føles litt mer som trening, har heldigvis gitt motivasjonen og humøret en liten boost!

Men det må være lov å ikke alltid være like positiv og fornøyd med alt man skal igjennom! Selv om det er helt normalt!

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

18. juli 2018 | Sprekere Mamma & Baby

Kommentarer (8)

 1. Takk for at du forteller at vekta di også går oppover. Det trengte jeg sårt! Hilsen førstegangsmamma som hadde 6 kg igjen til før-gravid-vekt 9 dager etter fødsel og som nå har 8 kg igjen 4mnd etter (og som bare ser superslanke og freshe nybakte mødre over alt, uten så mye som en blå pose under øyet eller et eneste hårstrå som har falt av)..

 2. Hei.

  Noen gode trenings råd for mamma med diastaste?.. lille er 17 mnd.,så må opereres for å få musklene sammen. Men vil så gjerne prøve å trene igjen!

 3. Magemusklene går vel andri sammen igjen..?
  Eg har født 4 og magemusklene har vore delt sidan første barn ..

  1. Det er ikke uvanlig at de ikke trekker seg helt sammen nei 🙂 Men om du har veldig stort mellomrom burde du vurdere å oppsøke lege. Det kan gi problemer lengre frem i form av ryggsmerter osv 🙂

 4. Føler med deg.. Min er en uke yngere enn din og jeg mangler fortsatt 5 kg før startvekten er nådd. Men realistisk er det vel 3 kg siden jeg skjønner at jeg ikke kan være ripped mens jeg ammer i tillegg til at puppene veier mer haha. Har heldigvis ikke mistet hår, men fikk heller ikke mer hår mens jeg var gravid da, alltid hatt tykt bare. Men jeg hadde egentlig antatt og forventet at magen var flat etter 6-8 uker, så jeg ble skuffet da det var en liten kul igjen, for jeg har alltid hatt helt flat mage med synlige muskler, så veldig uvant og ubehagelig! Nå er den så og si flat igjen, men litt til nederst og noe mykere hud.. Kan skimte sidemagemusklene da haha. Kan heldigvis trene som før og begynte etter 5-6 uker, fikk sjekket at magemusklene var sammen på 6 ukers kontroll. Nå trener jeg 4-5 ganger i uken på morgenen, hjemmetrening. Elsker! Det var et stort savn under graviditeten for å si det sånn – skikkelig svettfest med makspuls!
  Men til tross for at klærne ikke sitter like pent enda og at jeg ikke likte å gå gravid, så er min perfekte, velskapte datter verdt alt sammen! ❤️

 5. Har du tips til god ammebh til trening? De jeg har er det null hold i! Eller må jeg bare finne meg en vanlig sportsbh?

Comments are closed.