MAMMAKROPPEN UKE 3-5 | fettprosent, delte magemuskler og knipeøvelser

29. mai 2018 | Sprekere Mamma & Baby

Les uke 0-1 HER

Les uke 1-2 HER

HVA SKJER MED MAMMAKROPPEN DISSE UKENE?

Hos de aller fleste har livmoren nå trekt seg sammen og man føler ikke lengre at man ser gravid ut. Det betyr ikke at magen er tilbake til normalen for det!

Huden skal trekke seg sammen, man har kanskje et par ekstra kilo å amme på og magemusklene skal fremdeles trekke seg sammen. Det tar normal opp til 12 uker, for noen lengre, og frem til det vil de fleste oppleve at magen er mykere og buler en del.

Mer om dette når vi neste uke begynner å tenke på trening!

TRENING UKE 3-5

De fleste har lært at man burde vente til etter uke 6 med å trene. Dette er ingen fasit! Noen kan fint begynne å trene tidligere, for andre kan det være lurt å vente litt ekstra – også om man har hatt en ukomplisert fødsel og svangerskap! Alt kommer ann på ditt utgangspunkt og ikke minst overskudd!

Kvinnekroppen er skapt til å føde og det er rett og slett fantastisk hvordan den tilpasser seg både før og etter fødsel. Den eneste treningen du virkelig ikke burde skippe nå er knipeøvelser

Den største utfordringen med knipeøvelser er nok å huske å gjøre dem!

Mitt beste tips er å gjøre dem enten til faste tidspunkter eller hver gang du gjør noe fast. Det er også viktig å gjøre øvelsene både sittende, stående og liggende. Jeg pleier derfor å gjøre dem når jeg kjører bil, når jeg pusser tenner og når jeg ligger i sengen før jeg sovner.

MEG DISSE UKENE.

Denne uken valgte jeg å gjøre noe veldig uvanlig for meg! Jeg valgte å bestille tid for en kroppsanalyse, hvor man får se både vekt, fett % og muskelmasse i kroppen. Uvanlig for meg fordi jeg egentlig ikke bryr meg så mye om disse talene. Det som betyr noe for meg er hvordan jeg har det. Og jeg har det helt topp!

Så hvorfor?

Under graviditeten la jeg på meg 10 kilo. 10 kilo er det de fleste går ned igjen under fødselen og de første ukene i barsel. Jeg ble allikevel ikke overrasket da mye av mitt sommertøy var for lite! Det til tross for at vekten i dag viste at jeg veier 3 kilo mindre enn det jeg gjorde da jeg ble gravid.

Hvordan er det mulig?

Det handler om kroppens sammensetning, og det faktum at muskler har mindre volum enn fett – men veier mer. Og testen i dag viste at jeg naturlig nok har byttet ut et par kilo muskler med et par kilo fett det siste året.

Hva tenker jeg om det?

Jeg synes det er kjempe spennende! Jeg gleder meg til å kunne dele denne erfaringen med dere! Jeg vet nemlig at små grep gir store resultater. Og nå kan jeg vise dere det sort på hvitt!

DET SKAL VÆRE LETT Å LEVE SUNT!

Første teori ut?

En balansert hverdag 😉

De neste fire ukene skal jeg ikke følge noen fast kosthold eller spesielt treningsregime. Jeg er fremdeles der hvor lillegutt styrer min hverdag og jeg har ikke behov for å stresse på trening 3-4-5 ganger i uka. Jeg er ikke der hvor en sånn treningsmengde gir meg glede og overskudd. Men jeg er helt sikker på at jeg om noen måneder vil være der igjen!

Mine fokusområder de neste fire ukene:

  • næringsrik mat.
  • hverdagsaktivitet.
  • hjemme/utetrening 2-3 ganger i uka når tid og lyst melder seg.

 

SÅ HÅPER JEG DET ER FLERE ENN MEG SOM SYNES DET BLIR SPENNENDE MED NESTE MÅLING!

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

 

 

29. mai 2018 | Sprekere Mamma & Baby