MAMMAKROPPEN UKE 1-2 | vekt, amming og «mamma eksamen»

5. mai 2018 | Sprekere Mamma & Baby

Les uke 0-1 HER

 

Da har vi kommet til uke 1-2 av prosjekt #mammakroppen. Og jeg husket faktisk ikke at det skjer så mye på så kort tid etter fødselen!

HVA SKJER MED MAMMAKROPPEN DENNE UKEN?

Livmoren fortsetter å trekke seg sammen. Fire dager etter fødsel vs. ti dager etter fødsel.

Det kan ta flere uker før livmoren har trekt seg helt sammen igjen.

Ennå lengre tid vil det ta før hofter og bekken er på plass igjen. 

 

 • Magemusklene er fremdeles delt – det vil de være frem til 12 uker etter fødselen, hos noen lengre.
 • Under en normal fødsel går man typisk ned mellom 7 og 12 kilo (baby, morkake, ekstra blod, osv), og i tiden etter mister man 2 nye kilo (vann). 
 • Om du ammer så har forhåpentligvis fasen med brystspreng gått over og melkeproduksjonen kommet i gang. 7 til 10 dager etter fødselen får barnet typisk sin første økedag/døgn. En fase som er både fysisk og psykisk slitsom. Mange blir ekstra sulten i denne perioden og får ekstra lyst på søte saker og raske karbohydrater. Husk at dette ofte er næringsfattig mat og at du nå trenger ekstra mye næring.

KOSTHOLD & TRENING

UKE 1-2.

 • Akkurat som i uke 0-1 er det viktig å lytte til kroppen og føle at du har overskudd før du kaster deg over lengre trilleturer og knipeøvelser.

 

 • Amming krever sitt av kroppen. De fleste er oppmerksom på å spise og drikke nok, men stillesitting i dårlige posisjoner gjør det også greit å legge inn noen gode tøye øvelser.

Min favoritt nå om dagene:

HUSK OGSÅ Å HA SUNNE MATALTERNATIVER LETT TILGJENGELIG! 

MINE FAVORITTER:

 • Gresk yoghurt med bær, honning og nøttesmør
 • Frukt
 • Dadelkuler med sjokoladesmak
 • Snack paprika med gulost
 • Havrecookies

MEG DENNE UKEN.

Uken startet rett og slett med det jeg kaller «mamma eksamen».

For sånn følte jeg det når vi skulle på 1 ukes kontroll. Første dagen alene med lillegutt skulle jeg time sovetid, amming og en tretti minutters biltur for å møte opp på sykehuset til et gitt tidspunkt. Hjelp!

Og når man endelig har klart det skal barnet på vekta. Har han lagt på seg det han skal? Har man fått i gang ammingen?

Kan godt fortelle at det er lenge siden jeg har hatt så høy puls som jeg hadde den dagen!

Første økedøgn har vi også hatt. 

Jeg er glad for at jeg hadde glemt dette fenomenet fra første barseltid!

Gjør som jeg sier og ikke som jeg gjør! For jeg hadde ikke enkel mat tilgjengelig, og dårlige ammestillinger gjorde dagen veldig slitsom. Så nå har jeg fylt opp kjøleskapet med mat jeg kan smelle sammen med en hånd 😉 og lovet meg selv at jeg skal tøye rygg og bryst to til tre ganger om dagen.

Planen min er å sette igang med knipeøvelser neste uke, så da kommer det en video på bloggen som kombinerer bekkenbunnsøvelser med noen gode tøyeøvelser. 

 

Jeg har fått masse spørsmål og ønsker til prosjekt #mammakroppen. Bare fortsett å komme med ønsker! Jeg lover at alt kommer på bloggen i den uken det er mest relevant.

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

 

5. mai 2018 | Sprekere Mamma & Baby

Kommentarer (7)

 1. Hei! Flott for nybakte mammaer at du viser bilder av en mer normal nybakt mamma. Ønsker deg masse lykke til fremover og håper dere får en fin barseltid 🙂 veldig bra med fokus på knipeøvelser, dette vil man ha igjen for senere i livet 🙂 PS disse magemusklene trakk seg aldri sammen og jeg har brukt mine timer på gymmen med alle øvelser, kun helt øverst ellers er det et stort hulrom midt i mellom og dette er ikke særskilt unormalt heller…Hilsen mamma til tre 🙂

 2. Hei
  Det er så hærlig beroligende å lese det du deler! Jeg er i samme båt med en liten snelle som kom 27.april, og kjenner meg så mye igjen i hvordan du beskriver det jeg går gjennom nå. Det får meg til å løfte blikket og tenke at det er akuratt slik det skal være nå. Alt er for en periode. Tips om sunn, lettvint mat og strekking av kroppen er en god påminnelse. Du er modig som deler og setter ord på ting! Du gjør det på ein slik ryddig og fin måte…akuratt passe personlig med innslag av tips til «selvhjelp». Liker det! Er sikker på at du besto «mamma eksamen» med glans gleder meg til uke 2-3.
  Ha en fin uke! Hilsen Malene

 3. Hei! Først vil jeg si at du har en interessant blogg og skriver bra.
  Jeg ser du nevner knipe øvelser og håper du kan skrive litt kort og generelt om urinlekkasje og at det går an å få utredning og hjelp for dette. Dette fordi du har mange lesere og at det gjelder mange kvinner som ikke vet de kan få hjelp eller tørr å ta opp temaet med sine fastleger. Personlig synes jeg det er ett viktig tema som vi må snakke mer om.
  Hilsen uroterapeut

Comments are closed.