MAKARONIGRATENG | med grønnsaker og pølse

19. mars 2019 | Middag, Oppskrifter

God morgen.

 

Med denne oppskriften her mistenker jeg at bloggen får en ny favorittoppskrift! En av de mest populære middagsoppskriftene her inne er nemlig kremete pølsegryte (som du også finner i boka mi). Men familien var altså enige i at denne gratengen ble like god – minst!

Til 4 personer trenger du:

Ingredienser

  • 600 g kylling kjøttpølse
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 1 brokkoli
  • 1 rødløk
  • 2 vårløk
  • 100 g makaroni, fullkorn
  • 100 g revet ost
  • 2 ss smør
  • 2 ss maizena
  • 4 dl melk
  • salt
  • pepper
  • olje

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader og kok makaronien og brokkolien
  •  Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett maizena og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter
  •  Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til og smak til med salt og pepper
  •  Kutt pølser i skiver og stek dem raskt i olje sammen med kuttet paprika, løk og vårløk
  •  Vend kokt makaroni inn i den hvite sausen sammen med pølseblandingen, brokkolien og halvparten av osten
  •  Ha alt i en ildfast form og strø over resten av osten
  •  Stek formen i ovnen på 200 grader til osten er gyllen, ca 15 minutter

Serveres som den er – eller med salat og brød til!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

19. mars 2019 | Middag, Oppskrifter