God morgen.
Med denne oppskriften her mistenker jeg at bloggen får en ny favorittoppskrift! En av de mest populære middagsoppskriftene her inne er nemlig kremete pølsegryte (som du også finner i boka mi). Men familien var altså enige i at denne gratengen ble like god – minst!
Til 4 personer trenger du:
Ingredienser
- 600 g kylling kjøttpølse
- 1 rød paprika, i terninger
- 1 brokkoli
- 1 rødløk
- 2 vårløk
- 100 g makaroni, fullkorn
- 100 g revet ost
- 2 ss smør
- 2 ss maizena
- 4 dl melk
- salt
- pepper
- olje
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader og kok makaronien og brokkolien
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett maizena og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter
- Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til og smak til med salt og pepper
- Kutt pølser i skiver og stek dem raskt i olje sammen med kuttet paprika, løk og vårløk
- Vend kokt makaroni inn i den hvite sausen sammen med pølseblandingen, brokkolien og halvparten av osten
- Ha alt i en ildfast form og strø over resten av osten
- Stek formen i ovnen på 200 grader til osten er gyllen, ca 15 minutter
Serveres som den er – eller med salat og brød til!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree