Magre og sukkerfri Lakrisfudge.

13. august 2014 | Godis og kaker

Langt om lenge fikk jeg endelig kjøpt meg lakrispulver. Tenkt på det lenge, men glemt det hver gang jeg har hvert innom en helsekostforretning. 

Den enkleste måten å lage deilig, sunn og sukkerfri lakrissnacks på er rett og slett å helle en god spiseskje lakrispulver oppi en brødpose sammen med 3 dl rosiner, riste, riste, riste og helle det opp i en skål.

Det blir fort tomt!

Har du litt bedre tid anbefaler jeg deg å prøve denne varianten.

 

Du trenger:

1,5 dl vikngmelk på boks

2 ss sukrin eller annen søtning.

2 gode spiseskjeer lakrispulver

15 g smør eller lettsmør.

 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene utenom lakrispulveret i en bolle. Kjør denne i 6 minutter i mikroen. Ta den ut og rør godt. Sett den inn igjen i nye 6 minutter.

Rør på nytt. Blandingen skal nå ha konsistensen til en tykk saus.

Tilsett lakrispulveret og rør godt så det ikke klumper seg.

Hell massen over en små silikonformer eller en stor form, sett til avkjøling i et par timer.

Jeg pyntet mine med litt ekstra lakrispulver på toppen.

Oppbevares i kjøleskapet.

Basen av vikingmelk, sukrin og smør kan så klart brukes til andre smaksvarianter. Det er bare å slippe fantasien løs!

 

– Desiree

 


#mager


#sukkerfri


#fudge


#lakris


#lakrisfudge


#godis

 


13. august 2014 | Godis og kaker

Kommentarer (6)

  1. Nu har æ prøvd å lage lakrisfudge og det blei ikke en tykk saus, men har satt det på kjøling så får vi se 🙂

  2. Jeg har ikke lakrispulver, går det feks å bruke sjokoladeproteinpulver istedet? På lørdager står det fra godis og kaker (til kveldskos)…., er det en oppskrift som er beregnet da, eller kan man ta flere? Kan man feks ta en proteinbar istedet, eller usalta nøtter (chasew, mandler, valnøtter….) og rosiner?

  3. Sonja: du velger faktisk selv 🙂 dette er de sunne alternativene. Bruke hode 🙂 Du kan bruke samme oppskrifter, men lage med sjokoladesmak ja 🙂

  4. Hva slags lakrispulver bruker du?Fant lakrisrotpulver på helsekosten, fungerer dette? 🙂

Comments are closed.