Magevennlige og proteinrike lunsjwraps; fri for gluten og laktose

17. november 2016 | Matpakka

I dag er den store kjøkken dagen. Det skal lages flere nye oppskrifter til min Online Bootcamp og for flere samarbeidspartnere. 2 middager, 1 lunsj, 1 kveldsmat og en ny konfektoppskrift står på to do listen!

Det beynner ellers å bli en liten stund siden jeg postet en passendes lunsjoppskrift her inne, så i dag vil jeg dele en av lunsjene Online deltagerne mine kan velge i mellom. Magevennlige og proteinrike lunsjwraps – eller som det heter på godt norsk – pannekaker!

 


Til 2 store wraps trenger du:

1 dl glutenfrie havregryn (du kan så klart bruke vanlige)

1 dl valgfri melk

1 ts eplecider eddik

 

1 ts bakepulver

3 eggehviter

1/4 ts salt

Ønsket krydder

 


Slik gjør du:

  1. Bland gryn, melk og eplecider eddik i en bolle å la det stå på kjøkkenbenken natten over eller minst 8 timer
  2. Tilsett egg, bakepulver, salt og krydder og blend med en blender eller stavmikser
  3. La det svelle litt
  4. Stekes i en god panne med litt smør

 

Her har jeg delt en stor wrap i to og fylt den med deilig salat, friske urter, spekeskinke og avokado!

Ved å tilsette eplecider eddik og bløtlegge kornene starter man en del av «fordøyelsesprosessen». Fytinsyren i kornene blir brutt ned slik at kroppen kan klare å ta opp all næring fra kornet. Glutenmolekylet i den vanlige havregrynene vil også bli klippet opp slik at fordøyelsen går lettere og tarmen blir mindre irritert. Det gir også pannekakene en lavere GI, som er grunnen til at disse brukes mye i Vilde sine matbokser! For de som ikke vet det har datteren min diabetes type 1.

 


Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 


HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 


17. november 2016 | Matpakka

Kommentarer (19)

  1. Du skriver; Glutenmolekylet i den vanlige havregrynene vil også bli klippet opp slik at fordøyelsen går lettere og tarmen blir mindre irritert.Trodde havregryn var naturlig glutenfritt? 🙂

  2. Sara: Naturlig er de det, men sjeldent når de er behandlet. Akkuart når jeg skrev dette tenkte jeg på korn generelt 😉

  3. Anja: ville nok ikke gjort det med kumelk. Siden det står laktosefri så mener jeg rismelk, soyamelk, nøttemelk, kokosmelk, osv 🙂 skal rette på det 🙂

Comments are closed.