Jeg må ta grep om kostholdet mitt; dette skal endres

10. januar 2017 | Motivasjon

Dette innlegget ble faktisk skrevet i desember, og det synes jeg kanskje er et av to viktige poeng jeg gjerne vil dele i dag. For det var desember, jeg kunne ha ventet til januar med å gjøre disse grepene, jul og nyttår var i vente og kom jo til å ødelegge alt!

Men det gjorde det ikke. Jeg gjennomførte endringene, jeg koste meg som normalt i julen, og når nyttår kom var det bare å fortsette i den samme gode stimen.

Hvis du har fått en arbeidsoppgave på jobb som du skal fullføre i løpet av uka, men på onsdag må du plutselig være en dag hjemme med et sykt barn,gå du da til sjefen på torsdag og sier at du ikke vil jobbe resten av uka, du begynner på nytt på mandag? Don´t think so!

Innlegg fra desember:

På denne tiden i fjord slet jeg med treningslyst og motivasjon. Men etter måneder med iherdig jobbing løsnet det endelig, og nå – et år etter er jeg i bedre form enn jeg har vært på lenge. Det føles godt! Men hver gang det skjer endringer i livet påvirker også dette trenings og matvaner. Og nå må jeg faktisk gjøre nye grep.


– Hvorfor er det så tungt?

Spurte jeg Daniel på trening onsdag.

Jeg hadde tatt 10 kilo av et apparat i forhold til hva jeg pleier å trene med, og det føltes fremdeles som bly! Sånn har det føltes i noen uker nå uten at jeg  helt har skjønt det. Samtidig har jeg begynt å få kviser igjen og håret har allerede gått inn i vintermodus. Tørt, sprøtt og livløst. Sleng med at jeg er konstant trøtt og sovner før klokka er ti om kvelden. Det er ikke sånn jeg er vant til å ha det?!

Heldigvis skulle det ikke mye selvransakelse til før jeg fant synderen! Jeg har slurvet med maten – mye og lenge. Ja, det skjer oss alle. Også vi som liksom vet bedre. Jeg skylder som alle andre på en hektisk hverdag. Og i flere uker nå har jeg levd på lunsj også ikke noe før middag i 7-8 tiden. Noen dager kanskje bare noen knekkebrød og så middag. Det er ikke mat som gjør kroppen glad! Det er heller ikke mat som gir god energi! Men det er typisk meg når jeg kaster meg over nye prosjekter, og nå er det slutt for denne gangen. Tilbake til gode vaner.


Og her kommer dagens tips til deg og meg selv 😉

Når du ønsker å gjøre endringer, eller som meg komme tilbake til gode vaner, sett deg ned å skriv opp hva du ønsker at disse vanene skal inneholde, flytt fokuset vekk fra hva du tenker at det ikke skal inneholde.
Det betyr ikke noe.

Små min liste starting to day:

Begynne hver dag med et glass sitronvann  – fordi:


1. Gir immunforsvaret et BOOST

Sitroner inneholder masse vitamin C. De fleste av oss er klar over at vitamin C er bra for immunforsvaret, men visste du at når du er stressa så trenger kroppen din mer vitamin C enn ellers for å holde immunforsvaret in shape?


2 . Bra for fordøyelsen.

Dette har jeg skrevet mye om før. Både varmt vann og sitron gjør at fordøyelsen går letter, virker smertestillende på en vond mage og motvirker oppblåsthet.


3. Motvirker kviser


Spise smoothie til frokost – fordi:

Jeg akkurat nå føler at kroppen har et underskudd på det meste. Med en smoothie får jeg i meg masse frukt og grønt, jeg kan tilsette masse gode saker som gir kroppen ekstra næringsstoffer, og siden jeg ikke er så sulten om morningen er dette en god måte å sørge for å fylle opp kroppen med gode saker helt fra starten av!


Spise mellommåltider av bær og nøtter 2 ganger om dagen – fordi:

Det gir et stabilt blodsukker og jeg trenger ekstra frukt og grønt akkurat nå. Nøtter inneholder også sunt fett, fiber og antiosidanter. I love them!


Drikke et stort glass vann før hvert hovedmåltid –  fordi:

Jeg er skikkelig dårlig på å drikke vann. Vanligvis gjør ikke dette noe fordi jeg spiser så mye grønnsaker, men når jeg heller ikke gjør dette blir huden min tørr og gufsen og jeg får kviser.


Listen min er ikke lang, og den inneholder ikke en eneste ting jeg skal kutte ut. Men jeg vet at om disse tingene faller på plass igjen, så vil jeg få tilbake energien min og føle meg tusen ganger bedre!


Som jeg pleier å si – Mat er ikke fienden! Den er din beste samarbeidspartner mot en kropp du trives med både på innsiden og utsiden!


Følg meg gjerne på Snapchat 
(Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

10. januar 2017 | Motivasjon