Må mat smake godt?

27. august 2014 | Kropp

Jeg prøver jo å skryte på meg at jeg skriver helseblogg for folk flest. Uten alt for mange fremmedord, bulende biceps, rawfood og rariteter.

I det store og det hele så tror jeg jeg har lykkes. Har jeg ikke?

Men noen ganger føler jeg at jeg må utfordre dere litt også. Derfor spørr jeg i dag;


Må vi alltid like det vi putter i munnen?

Eller er det greit å spise ting bare fordi du vet at du har godt av det?

– Desiree


27. august 2014 | Kropp

Kommentarer (13)

  1. Det må ikke smake kjempegodt, men det kan heller ikke være slik at en brekker seg av tanken. Jeg takler feks ikke avocado, noe som jeg synes er utrolig dumt. Dessverre blir jeg utrolig kvalm bare av tanken, da hjelper det ikke hvor sunt det er!Mye sunn mat er heldigvis utrolig godt 🙂

  2. Avocado er noe av det beste jeg vet, og det er veldig sjelden jeg går glipp av en dag uten å ha spist avocado! Ferskpresset apelsin jucie med avocado bør prøves! 🙂

  3. Mat er så mye mer enn bare ernæring. Jeg synes ikke vi skal nedgradere mat til proteiner og karbohydrater. Mat er tradisjon, identitet, smak og nytelse. Viktig del av det sosiale fellesskapet. Når det er sagt, er det viktig at man prøver nye retter, som kanskje ikke smaker så bra først, men man kan venne seg til det og til slutt like det. Det er også viktig at barn spiser noe annet også enn bare ydlingsrettene. Men mat man spiser bare fordi den inneholder ditt eller datt heter medisin.

  4. Eva: jeg er helt enig med deg, men desverre møter jeg mange voksne som burde brukt mat istedenfor medisin 😉

  5. Jeg lurer på om det er samme kcalmengde i frokost og lunsjoppsettet ditt? Går det feks å ta en frokostrett til både frokost og lunsj samme dag?

  6. sonja: det er ikke like mye kalorier nei. I snitt blir det 1600 per dag, men om du spise knekkebrød hver dag til frokost og lunsj blir det litt feil sammensetning er jeg redd.

  7. Om du vil ha et ærlig svar: Ja. Mat må smake godt. Helst veldig godt. Maten til nå i opplegget har vært okei. Men det er nok en grunn til at jeg savner sauser, pasta, litt mer krydder og ikke minst; smaken av godt smør. 😉 Blomkålmos, for eksempel, er ingen nyhet her i huset. Det vil si: Jeg lager vanligvis blomkål- og brokkolimos. Og i min oppskrift er det creme fraiche eller fløte. Da jeg spiste blomkålmosen i går, smakte det ikke vondt, men jeg kjente at med en klatt smør ville gjort blomkålmosen til en skikkelig fest i munnen. Jeg falt ikke for fristelsen til å tilsette det, men jeg innrømmer at jeg savnet det. Og jeg MENER virkelig at mat skal nytes. Etter hvert vil jeg bruke mer tid på å finne gode, sunne, kalorifattige matretter med masse smak som jeg kan lage på eget initiativ, utenom ditt opplegg. Men det blir trolig først etter de 30 dagene.

  8. For min del så må det ikke smake godt, men heller ikke… ekkelt 😉 Avocado får jeg IKKE ned,overhodet! Men å ha den som ingrediens i juicing går helt fint. Laks er også en ting jeg sliter med, men så finner jeg måter å få det ned på, og det er en god følelse etterpå når du vet hvor godt den gjør 🙂 Er ikke så veldig opptatt av mat egentlig…kunne fint overlevd på intravenøst, hehe 😀 …men veeeldig svak for sjokolade-ting 😛 Så mye mat jeg har spist disse 3 dagene er jeg ikke vant til. Føler meg litt «stufft» hele dagen egentlig, men helt greit det og, så lenge jeg vet det gjør en nytte 🙂

  9. Har du oppskrift på kyllingwooken din, kanskje får jeg nye tips iforhold til hvordan jeg bruker å lage den?

  10. sonja: skal ærlig innrømme at jeg bare kjøper en wokmiks jeg liker 😉 kylling og soyasaus ??

Comments are closed.