LYST TIL Å LØPE | mine 5 beste tips til nybegynnerne

25. juni 2020 | Løpeskolen, Trening

 

 

Ok, nå har det blitt mye løpeprat i det siste, så jeg lover – lover et innlegg nummer to i dag med oppskrift på noe jeg faktisk ikke helt vet hva jeg skal kalle ennå 😉 Kake eller frokost? Du får være med å bestemme!

Uansett, så lovet jeg dette innlegget tidligere i uka etter svært mange spørsmål på Instagram!

Mine 5 beste tips til deg som har lyst til å løpe eller som føler at du aldri finner denne magiske løpegleden!

 

TIPS NUMMER 1.

Veien til løpeglede går helt klart gjennom mestring. Og den største feilen jeg ser svært mange nybegynnere gjøre er å starte med alt for tøffe økter. Og det gjør man helt uten grunn.

En løpetur i sone 1 og 2 er like bra trening som en tøff intervall i sone 3 og 4, men opplevelsen av treningen er to helt forskjellige ting!

Slik burde dine første løpeturer se ut:

  • Start med å gå i godt tempo – 10 minutter.
  • Bestem deg for hvor lenge du vil løpe – ikke hvor langt. 10-12-20 minutter er en god start. Øk lengden et par minutter for hver uke.
  • Løp så i rolig snakketempo. For å holde pulsen i sone 2 må du kanskje gå litt innimellom.

FUN FACT: 

Det er svært sjeldent jeg løper hele økten min i ett strekk, det gjør jeg nesten bare i løp. Å gå litt innimellom er ikke noe nederlag!

 

TIPS NUMMER 2.

Man må ikke trene intervaller, men om du har lyst så er det en morsom måte å variere treningen på. Intervaller kan varieres i det uendelige, lag dine helt egne ut ifra hvordan du synes det er GØY å trene! Noen liker å løpe lange intervaller, noen liker korte, noen vil løpe i bakke, det er få regler.

Lurt å tenke på:

  • Den tiden du jobber intervaller burde totalt ligge på mellom 10 og 20 minutter. Så hvis du vil løpe i 45 sekunder og ha pause i 15 sekunder burde du gjøre dette 15 – 20 ganger i en økt.
  • Pausene du tar skal helst være kortere enn tiden du jobber.

Flere intervaller finner du HER

TIPS NUMMER 3.

Meld deg på et løp! Det er lite som motiverer like godt til trening som det å ha et kontret mål.

 

 

TIPS NUMMER 4.

Hvis du blir bitt av løpebasillen er det viktig med løpesko. Når du løper belaster du nemlig ledd, sener og muskler over 5 ganger din egen vekt.

Mange spør meg om hvilke sko jeg anbefaler – og svaret mitt er at du må få hjelp i butikken til å finne sko som passer din fot.

 

TIPS NUMMER 5.

Akkurat som at det er viktig å ikke starte med for tøffe økter, er det viktig å huske at man ikke trenger å løpe hver dag for å få gode resultater.

Bare en løpeøkt i uka har positiv effekt på helsen din, særlig hjerte. Om målet ditt er å fullføre din første 10 kilometer, så klarer du det fint med 2 økter i uka.

KORT OPPSUMMERT:

  • Mestring
  • Ikke start for hardt
  • Tren på en måte som du synes er gøy
  • Sett deg et mål

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

25. juni 2020 | Løpeskolen, Trening

Kommentarer (1)

Comments are closed.