På vei hjem fra fjellet på søndag ble det et obligatorisk stopp på Bolleland eller ESPA. Bensinstasjonen som selger 1,6 millioner boller i året! Helt vilt!
Noen boller ble det dessverre ikke til meg. Jeg har ingen intolleranser eller allergier, men boller fra benser´n de gjør meg sengeliggende! Får så vondt i magen! Så da jeg fikk øye på noen digge boller med karamellfyll var jeg ikke i tvil om at disse måtte jeg så klart lage selv!
Som sagt, så gjort!
For å lage disse helt sukkerfri må du først lage karamell. Jeg brukte denne karamelloppskriften.
Bolle oppskriften er de alltid populære speltbollene mine. Oppskrift HER.
Om du allerede nå tenker at dette er LITT for mye jobb, så kan jeg sterkt anbefale SMIL bollene mine! De tar ikke lengre tid å lage enn vanlige boller! Du finner oppskriften HER.
Tilslutt har jeg lovet å linke til en glutenfri bolleoppskrift. Du finner en HER.
Fremgangsmåte
- Tilbedred karamell etter oppskrift og sett til avkjøling.
- Lag deig etter oppskrift og sett til heving.
- Del karamellen opp i ønskede biter og kna i en hver enkelt bolle
- Etterhev og stek etter oppskrift
Jeg sier bare NAM!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
De så helt himmelsk ut! Gleder meg til å prøve å lage de! Har du forslag til sukkerfri sjokolade saus?
Fortsatt med den gode jobben du gjør, du inspirerer.
Takk 🙂 Jeg har ikke det 🙂 Men det er en ny nettbutikk som heter bodylab.no. Troooor de har 🙂
Hei!
Du sier at man burde spise 500 kalorier mindre for å gå ned i vekt. Så 1500 for en dame. Kan de 500 være forbrent bort av trening eller skal ikke treningen telles i dette regnestykke?
Det kan de, men det er vanskelig å forbrenne 500 kalorier ved trening hver dag 🙂
Hei. Disse spelt bollene er fantastisk. Har svangerskaps diabetes, så selv om disse er uten sukker så vil det vel øke blodsukkeret?! Har du noen tips eller oppskrift på grove spelt boller?
Er bare å bytte ut speltmelet med grovt mel 🙂