Lyse polarbrød med rug og havre – til matpakker og minipizza!

2. november 2016 | Boller & Brød

Polarbrød har lenge stått på to do listen min, men siden stort sett alle matbloggere har sin versjon av disse brødene måtte jeg forske litt før jeg fant frem til en oppskrift som du ikke finner alle andre steder.

Resultatet er Vilde (8 år) godkjent som brød til matpakker, Daniel (30 år) godkjent som bunn til mini pizza og næringsinnholdet er noe jeg selv synes jeg kan anbefale andre som en del av et sunt og balansert kosthold. Så, når hele familien har godkjent oppskriften – da mangler jeg bare å dele den med dere.


Supre å ha i frysa til raske matpakker eller som pizzabunn!

 

 


Til ca 10 brød trenger du:

200 gram lettkokte havregryn

800 gram fint rugmel

1 pose tørrgjær

2 ss honning

1 dl rapsolje

3 klyper salt

4,5 dl melk

2 dl vann

 


Slik gjør du:

  1. Bland mel, havregryn, tørrgjær og salt og rør godt sammen.
  2. Varm opp melk og vann til det er lunkent. Rør honningen ut i den lunkene væsken.
  3. Miks det våte og det tørre.
  4. Tilsett olje tilslutt og elte godt sammen, helst 10-15 minutter.
  5. Settes på lunt sted og la den heve til dobbel størrelse.
  6. Sett ovnen på 200-220 grader. Ha deigen over på en melet flate og del den i to. Kjevle ut en ca 1 cm tykk leiv og trykk ut polarbrød med former i passende størrelse. Jeg brukte en suppeskål til å stikke ut mine.
  7. Stikk hull med en gaffel og la de etterheve under kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter.
  8. Stekes i ovnen i ca 10 minutter til de ser ferdige ut.
  9. Avkjøl på rist. 

Lyst til å bruke dem som pizzabund?

Bland sammen 50/50 tomatpurre og sukkerfri ketchup.  Smør de ferdig stekte bunnene med dette og strø over pizzakrydder.

Ha på ost, så ønsker fyll. Stek til osten er smeltet. DIGG!

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree


2. november 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (9)

  1. HELT fantastiske!Fikk 27 stykker av denne oppskriften :-)Vet du hvor mange kalorier som er for hvert brød?

Comments are closed.