Man kan si mye positivt om en god suppe lapskaus. Den inneholder masse grønnsaker, den kan lages ganske mager, genialt å gjøre klar dagen før, kan fryses ned og er veldig kjekk å ha til travle dager. Jeg lager den ofte når jeg har mye rester, for her kan du egentlig bruke det du har av kjøtt og grønnsaker. Det var også det jeg gjorde da jeg la ut denne på snapchat tidligere i uka. Jeg bare kastet sammen det vi hadde i skuffene. Planen var ikke at den skulle ut på bloggen, men nå har så mange spurt at jeg velger å legge den ut her også.
Til 3 personer trenger du:
300 – 400 gram kjøtt. Vi brukte sommerkoteletter av svin.
1 purre
1 stor gul løk
2 store gulrøtter
3 neper (kan erstattes med poteter)
1/2 rød chilli uten frø
1 dl hakket persille
1 liter kjøttbuljong
1 pose bygg gryns ris (kan sløyfes)
I bunn og grunn kan du bruke hva du vil. Synes du det blir litt lite væske er det jo bare å spe på med mer.
Slik gjør du:
- Ha hakket løk, gulrot og nepe i bunn av en stor kjele. Stek til løken blir blank på overflaten.
- Tilsett kjøtt, chilli og neper.
- Rør dette sammen i 2-3 minutter på middels varme.
- Tilsett buljong og gi det hele et oppkok.
- Til sutt tilsetter du persille og brygg gryn.
- La det hele stå å småkoke på lav varme til bygg grynene er ferdig kokt.
Klipt sammen fra min Snapchat! Egentlig helt utrolig, men vi nærmer oss nå 10.000 følgere på Snapchat! Moro at så mange synes det er gøy å være med å lage mat! Navnet er Fitfocuse.
Stort Smil
Desiree
Notater: #oppskrift
#lapskaus
#suppelapskaus
#familiemat
#fastfood