For det første så må jeg få lov til å si tusen, tusen takk til alle som titter innom denne bloggen hver eneste dag – på tross av at den ikke har blitt oppdatert som vanlig i det siste. Tro meg – det er en forbigående situasjon! Formen er endelig stigende, og i dag hadde jeg endelig matlyst og overskudd nok til å tre inn på kjøkkenet igjen.
Skikkelig koselig å kunne sette seg ned til Skal vi Danse og rykende fersk gjærbakst. Nå er det høst, og jeg elsker det!
Resultatet av en liten time på kjøkkenet var denne bollekaken med vaniljekrem og blåbær. Den skal kun heve i 30 minutter, så når vi snakker gjærbakst er dette lynraske greier!
Til 9 personer:
Min speltbolle deig HER
Vaniljekrem HER
1 dl frosne blåbær
Fremgangsmåte
- Lag deigen som beskrevet og sett den til heving i 30 minutter
- Lag kremen og sett kaldt
- Kjevle deigen ut til den er på størrelse med en standar bakeplate
- Bruk en pizzakutter til å dele deigen i 9 biter
- Dryss over ca 1 dl frosne blåbær og trykk dem ned i deigen
- Bruk en spise skje til å trykke ned et hull midt i hver firkant
- Fyll hullet med en god spise skje krem
- Stekes på 220 grader varmluft i 12 minutter
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree