Lynheva rundstykker med en sunn overraskelse

7. januar 2017 | Boller & Brød

Disse luftige godsakene fikk dere se på snapchat i går. Skikkelig saftige saker med store luftboller. Det er vanskelig å tro at de faktisk bare heves i 25 minutter før de settes i ovnen! Hemmeligheten er faktisk det samme som gjør rundstykkene litt grønne i det, og ikke minst ekstra næringsrike – brokkoli!

Skeptisk? Don´t be!

Ingredienser

  • 1 brokoli
  • 1 pose tørr gjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 11 dl speltmel
  • 6 dl lunkent vann

Fremgangsmåte

  1. Kutt brokkoli i biter og kjør den i en blender. TIPS ta litt og litt
  2. Rør så ut gjæren i lunkent vann
  3. Tilsett brokkoli, salt og olje
  4. Rør inn melet
  5. Du får nå en ganske klissete deg. Rør i den i 10 minutter
  6. Settes til heving i 25 minutter
  7. Fordel deigen i 8-10 emner utover et stekebrett.
  8. Stekes på 200 grader over og undervarme i 20 minutter

Perfekte rundstykker som smaker ekstra godt med ost og skinke i, eller til en god suppe!

7. januar 2017 | Boller & Brød

Kommentarer (2)

Comments are closed.