Disse luftige godsakene fikk dere se på snapchat i går. Skikkelig saftige saker med store luftboller. Det er vanskelig å tro at de faktisk bare heves i 25 minutter før de settes i ovnen! Hemmeligheten er faktisk det samme som gjør rundstykkene litt grønne i det, og ikke minst ekstra næringsrike – brokkoli!
Skeptisk? Don´t be!
Ingredienser
- 1 brokoli
- 1 pose tørr gjær
- 1 ts salt
- 2 ss olje
- 11 dl speltmel
- 6 dl lunkent vann
Fremgangsmåte
- Kutt brokkoli i biter og kjør den i en blender. TIPS ta litt og litt
- Rør så ut gjæren i lunkent vann
- Tilsett brokkoli, salt og olje
- Rør inn melet
- Du får nå en ganske klissete deg. Rør i den i 10 minutter
- Settes til heving i 25 minutter
- Fordel deigen i 8-10 emner utover et stekebrett.
- Stekes på 200 grader over og undervarme i 20 minutter
Perfekte rundstykker som smaker ekstra godt med ost og skinke i, eller til en god suppe!
Fantastisk mat, oppskrifter og inspirasjon henter jeg hos deg, du lager mat som gleder både unge og gamle.
Takk <3