Disse luftige godsakene fikk dere se på snapchat i går. Skikkelig saftige saker med store luftboller. Det er vanskelig å tro at de faktisk bare heves i 25 minutter før de settes i ovnen! Hemmeligheten er faktisk det samme som gjør rundstykkene litt grønne i det, og ikke minst ekstra næringsrike – brokkoli!
Skeptisk? Don´t be!
Ingredienser
- 1 brokoli
- 1 pose tørr gjær
- 1 ts salt
- 2 ss olje
- 11 dl speltmel
- 6 dl lunkent vann
Fremgangsmåte
- Kutt brokkoli i biter og kjør den i en blender. TIPS ta litt og litt
- Rør så ut gjæren i lunkent vann
- Tilsett brokkoli, salt og olje
- Rør inn melet
- Du får nå en ganske klissete deg. Rør i den i 10 minutter
- Settes til heving i 25 minutter
- Fordel deigen i 8-10 emner utover et stekebrett.
- Stekes på 200 grader over og undervarme i 20 minutter
Perfekte rundstykker som smaker ekstra godt med ost og skinke i, eller til en god suppe!
Comments are closed.